Egy kis irodalom

 2009.09.25. 22:28

XXI. század ide, XXI. század oda, a művészet szerencsére nincs kihalófélben. Erről tanúskodik a következő dal. Szerintem a modern művészet egyik gyöngyszeme.


Egy ki elemzés, mint irodalom-órán:
A dal terjedelemre, és mondanivalóra is igen rövid. A szerző valószínűleg gyermekdalt szeretett volna alkotni, ezzel is elősegítve a gyerekek házimunkára való nevelését.
A mű egy szállóigével indít: 'Ne verje ki, ne rázza ki, Erikával szivassa ki!' A dal második felében bontakozik ki ez a mondat, akkor derül ki, hogy Erika egy porszívó. A költő sok műfaj elemeit vegyíti, saját szája íze szerint. Megtalálható benne a ballada, a népköltészeti formaságok, de még a novella elemei is. Ugyanis a mű rövid, cselekmény nem sok, csak utalások vannak a szereplőkre.
 

Remélem kellően fárasztó volt így estére :D
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása