Színház - Jekyll and Hyde

 2013.01.21. 15:00

A hétvégén eljutottunk végre színházba, már vártuk nagyon mint nagymama a nagypapa eseti merevedését. Sajnos csak a kakasülőre jutott hely, de gondoltam hogy nem lesz gáz, ami jó az így is jó. Végül is igazam lett, a darab jól fel lett építve, a színészek hozták a tőlük elvárt szintet, egyszóval élvezetes volt a dolog. 
Ami már más lapra tartozik, azok megint az emberek. A ruhatárban már a ruhák leadásakor nagyobb a roham mint a Blitzkrieg alatt bármikor is. Amikor éltes nagyapák, akik mellesleg lehet hogy tényleg látták élőben a Blitzkrieget és azóta ezt tekintik kiindulási alapnak, rohannak a kabátokkal és eltaposnak mindenkit, mintha nem jutna nekik hely. Ami ugye előre le van foglalva. Na de mindegy, lépjünk ezen tovább, a fennmaradó időben mit csináljunk, mit csináljunk? Mi békésen nézelődtünk, de van akinek a türelem nem mértékadó, meee hááá mééé jöttünk színházba? Úgyvan, zabáááni meg inni. A következő roham a büfé felé irányul és megvesznek minden ehetőt amit érnek, hogy evés közben össze tudják zsírozni a drága öltönyt meg estélyit. Ezek után jöjjön a sznobbor valamint a pezsgő, itt tilos másként hívni mint habzóbor, mert mi ugye adunk magunkra. A bort úgy kóstolgatják mint a falusi szomeliék. Két ujjal fogják a nedűt és rázzák de valami irgalmatlan módon. De tényleg, még a farkát se rázza így senki, mert fájhat. Vajon mit gondolhatnak közben? Idén győzött volna a peronosz? A szőlőszedő gumicsizmáján tyúkszar volt? Otthon maradt a fogsorom? Vajon annyuk fél a yeti-től? Ezeket persze szigorúan olyan ábrázattal kell átgondolni mintha az élet értelmén merengenénk.
Ha ez is megvan, akkor kezdhetünk befelé tolakodni. Mert ugye az előre megváltott helyünk van sietni kell nehogy elfoglalják és ezért lökjünk fel mindenkit. A másik véglet pedig aki már akkor jön amikor mindenki leült. De neki persze középen van a széke úgyhogy felállítja az egész sort.
Kifelé menet megint a ruhatáros menet jön. Újra tolakodni kell, lökdösődni mint az igazi úriemberek...

Címkék: vélemény beszámoló agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása