Boltba járni élvezet

 2021.05.11. 14:07

Vagyunk páran a világban akik fordítva vagyunk bekötve. Sokaknak az élet nem azért szép mert egyszerű. Na én nem ilyennek érzem magam. Ha elmegyek a boltba hogy kis családomat tudjam élelmezni (ha jött a családi pótlék akkor visszalépek a zaciba is), nem csak az árut nézem. Az embereket is. Nem egy görög tragédiát láttam már kibontakozni így. A tépelődés a férfi szemében hogy a kőbányait vegye az építkezésre vagy a sopronit, és győz a köbi mert olcsóbb és ha eleget iszik olyan egyenes falat rak tőle hogy Pitagorasz besír.
Vagy hogy melyik néni ért a pulthoz előbb a banyatankkal és ki borította fel végül is a konzerveket és sodorta el Kálmánbát is. A válasz pedig hogy fél kiló farhátat  kérek mert jön az unokám és mutatják egyszerre a fényképeket a rémülettől vicsorba/vigyorba fagyott arcú hentesnek. Közben Kálmánbát reanimálják a háttérben...
Szóval pakolászok buzgón a kocsiba és mindig van az az egy ember aki elém áll. Mindegy mit veszek, elém áll. Ha férfi létemre gyöngyös fodros lila tampont néznék, csak tőle tudnék segítséget kérni, mert előttem áll. Persze a kocsit nem akarja tolni, de győzelmes lenézéssel teszi az én kocsimba amit venni akar. Amikor nem néz oda csendesen visszateszem a polcra amit elvett.
Ma két idős bácsi veszekedett hogy nincs másfél méter távolság köztük a sorban. Éreztem hogy a fagyasztott dolgokat nem kellett volna megvennem, se a romlandókat. Amúgy igazat adtam az első bácsinak, egészen addig amíg a pénztárnál el nem kezdett egy múltheti akció miatt reklamálni. Hozzá tegnap dobták be a papírt, de ha tudja hogy nem jó akkor múlt héten jön. Tehát tudta hogy ebből az akcióból kimaradt, mint Chuck Norris a bosszúállókból. Szegény pénztáros csak bólogatott, mást nem nagyon tudott tenni. Ezalatt bácsi 2. felesége, néni 1. kindertojásokat rázott. A füléhez emelte és rázta. Vagy ő találta fel a sonart és így már tudta mi van benne, vagy csak kiélvezte hogy csörög. Ebben a helyzetben mindenesetre nem szerencsés hogy megrázott vagy nyolcat és visszatette őket.

Csendben fizettem és próbáltam feldolgozni a látottakat. Hazajöttem. Csendben.

Címkék: vélemény sör hangyafarm fájdalmas agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása