Történt egy kis magyar faluban, egy szűk baráti társaságban, valamikor éjjel...
Mint az jó Madzsarisztánban szokás a teadélután már az éjszakába nyúl és nem kevés erjedt gyümölcslé csörgött le a finom urak és hölgyek torkán. Egy bizonyos hangulati fok elérése után persze megéhez kicsiny testünk valami szilárdabb táplálékra. Kedves szerzőtársamat és az egyik barátosnénkat a konyhában hagyva vígan mulatoztunk a házikó többi szegmensében azzal a megnyugató tudattal, hogy készül a finom étel... mi kis naívak.
Mikor a konyhába értünk levesnek látszó folyadék mosolygott ránk az asztalról, amit annak rendje és módja szerint mi nekiálltunk betermelni. Kicsit savanyú volt, kicsit keserű de a miénk. Már a csapat második tányérját szedte és tuszkolta lefelé, mikor már rákérdeztünk a receptre. A hozzávalók így festettek: egy zacskó leves (márka típus mind1 lehet akár paradicsom leves is) egy adag víz és egy szép adag mézes szilvapálinka. Ennél a momentumnál értettük meg azt, hogy kolléga miért alszik a fél tányér levesben arccal...
Mindenkinek csak ajánlani tudom eme gasztronomia élvezetet, javaslott nagy adag háztályi borral kísérni, hogy kiemelje az ízeket. A pontos receptért fordulj hozzánk bizalommal
Kulináris élvezet
2008.09.30. 23:13Címkék: kaja hülyeség recept haverok
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
navajonki? 2008.10.02. 19:26:15
Bazsiahegyről 2008.10.02. 20:20:34
navajonki? 2008.10.03. 12:39:44
Bazsiahegyről 2008.10.06. 07:58:27