Hejj gyermekeim és feleim! Én egy naiv hivő ember vagyok. Naivan hiszem hogyha kezembe fogok egy szőlőkarót és elkezdek piciny városom sétálóutcáján tornagyakorlatokat végezni rá tudom bírni az embereket arra hogy gondolkodjanak mielőtt bármit is tesznek.

Tudom hogy hosszú az út ide faluról, főleg veterán öreg nénik társaságában akik rutinosan kennek össze a háztájiból származó zsírral miközben a libákról kacsákról unokákról és egyéb állatokról mutogatnak fényképeket. De a falvak sem teljesen elmaradott helyek, ahonnan jószerivel az elmbetegek özönlenek el minket mint a Holtak hajnalában. Vagy mégis? A következő eset egy ex-barátnőmmel esett meg kinek társaságában róttam a sétát.  Egy dombról mentünk lefelé minek aljában egy púpot üzemeltetnek drága pap barátaink, hogy autóval ne lehessen a templom elé állni és techno zenét bömböltetni. (Még a végén Mária is felmászna táncolni a kocsira a kis Jézussal egytemben a 3 király meg beáll DJ-nek.) Naszóval a púp mellett van egy közlekedési tábla amire felszereltek egy kisebb táblát: "vigyázat mozgó oszlop" (Bakker miért nem azt írják rá hogy vigyázz közveszélyes hülyék, menekülj!!!) Ez hivatott figyelmeztetni mindenkit hogy ne menj a púpra ha le van húzva mert szétszadi a kocsidat te barom. Azóta legkevésbé sem drága exem odalépett a közlekedési táblához és jó erőből megrángatta, (láthatta mindenki hogy nem vész el a paraszti erő de még csak át sem alakul ésszé ha feljön a városba...) és közölte velem hogy az oszlop nem is mozog!

Kedves barátaim és egyáltalán nem barátaim. A macskával szemben nekem csak egy életem van, de azt a röhögéstől majdnem sikerült elveszteni. Nem is tudom hogy folytassam. Még mindig a fejemet fogom...

U.I.: Apám szerint van egy konzekvensen levonható tanulság: "Attól hogy a szomszéd Marikáék pirospozsgás kislánya felmegy a városba és felöltözik teknósnak, rockernek aminek akar, elkezd iszogatni meg bulizni, ugyanúgy a szomszéd Marikáék pirospozsgás parasztlánykája marad."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása