Éjszakai lapszemle…

 2008.11.26. 02:24

Bölcsek tanácsa

 

Nektek mi jut eszetekbe a fenti testületről? Nálam több megoldás is született a nap folyamán.

 

Az első, ami eszembe jutott az egy csapat vén bennszülött az Amazonas mentén, aki ülnek a tűz körül valami sárkalyibában egy szál bőrtangában… Viszont itthon nincs Amazonas, bár a kalyiba és a tanga stimmel.

 

A második megoldásom egy csomó ősz hajú, ősz szakállú fazont eredményezett, akik tógában üldögélnek a márványpadokon a forum-on és tanácskoznak. Ez se stimt, hiszen a lepedőbe öltözködés még nem jött újra divatba.

 

A harmadik és egyben utolsó ötletemben megtalálható Yoda, Obi-van meg még egy rakás jedi, de van egy olyan érzésem, hogy ez sem az igazi.

 

A szomorú valóság az, hogy ismét alakítottunk egy nagyot belpolitikai téren. Legalább lesz min röhögni Európa kultúráltabb részén.

Szóval mélyen tisztelt köztársasági elnökünk megalakította a bölcsek tanácsát. Mert azok majd megmondják, hogy hogyan kell megoldanunk minden gondunkat. Király nem? Csak azt szeretném megkérdezni a tisztelt elnök úrtól, hogy NEM EZÉRT VAN A PARLAMENT VAZZE? Fasznak van szükség még egy olyan megmondó testületre, aki lóf@szt sem csinál, hanem inkább kinyilatkoztat. (Hm. Pedig ma megfogadtam magamnak, hogy nem káromkodom. Nem megy.)

 

A jó hír az, hogy ezek után szerintem még a szlovák rokonok sem utálnak majd minket annyira. Inkább röhögnek egy jót és küldenek segélyszállítmányként pár millió kényszerzubbonyt. Nagy szükség lesz rá, az egyszer tuti!

 

A testületben helyet kapott egy közgazdász, egy bíró, egy tanár és egy mérnök. Meg persze a főnök. Remélem mind látjátok máris a biztató jövő felderengését a horizonton. Szerintem jobb lett volna, ha inkább az én ötleteim közül választanak, mondjuk a dzsediket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herold 2008.11.26. 07:52:32

elképzeltem a jedi tanácsot a magyar belpol szereplőivel...megyek iszom egy sört...

Bluesrocker · http://izsi.freeblog.hu 2008.11.26. 11:44:31

A Bölcsek tanácsa állhatna a Szívlapátfelhasználók szövetségéből. Ez szerintem bölcs döntés lenne. Vagy a másik véglet: elnök: K. Tünde, tagok: Győzike, Pákó, Lola, P. Táltos Attila
süti beállítások módosítása