Kátyúhelyzet

 2021.07.17. 13:58

Régóta ezen füstölög mindenki hogy az ország útjainak jó része úgy néz ki, mintha éjjeli manók minden egyes este szétvernék kőtörőkalapáccsal. Na ezt a helyzetet pár helyen annyira alulmúlják hogy az ember azt hiszi hogy már a Holdon jár, amíg kis Tescos szatyrába gyűjti az autója alkatrészeit. A nagyvárosokban talán nem annyira rossz a helyzet...
...épp ezért vegyük is Győrzámolyt. Nem, ez nem az ördög seggluka mellett van kettővel, hanem a Győr melletti szigetközi főúton hever, lerúgott utcalányként, akit a támogatók próbálnak műtétekkel szebbé tenni, de a futtatója számára ez érdektelen már. Nemrég költözünk ide ahogy erről már meg is emlékeztem, szóval 3 év után már lakhatunk itt, a közügyekbe picit már beleszólhatunk, de a bennszülöttek szerint:

Há neámmá, aszfaltutat akartok? Itt lakok már 79 éve, de a honfoglalókkal érkeztek az őseim. Még akkor csak patkókat dobáltak maguk elé mer lovuk nem volt és különalkut kötöttek Szvatoplukkal is. Adtak neki a földekért egy üveg pálinkát meg levendulát!ó és még vattacukorral is megkínálták!

Szóval nincs aszfaltozott út és hát a régebb óta itt lakók nem vennék jó néven ha nekünk is lenne. Mert akkor még a végén nem is tudom... meghallják a haladás szellemének huhogását esténként és megijednek. Meg amúgy is, ha nekik nem volt 5-15 évig, akkor másnak sem kellene hogy legyen, mert ha nekem szar volt, legyen másnak is az. 

- Mer amikor megvették a telkeket nem tűnt fel hogy nincs út?
- De, határozottan. Egy szántó volt itt.
- Há akkó meg mi ez a sírás?
- Azt mondták hogy a pénzekből ami az önkormányzathoz befolyik a telkekből, építenek utat.
- Nem kéne szágúdózni... azt akkó nem megy tönkre az autó...
- A kátyúk aljában kátyúk vannak... Az alacsonyabb autók nem tudnak bejönni ezekbe az utcákba és hát veszélyes is... 3 autó ütközött tegnap...
- Minek vettek olyan autót? Mondom, ne szágúgyanak és nem lesz baleset!

Ilyen jellegű kommentháborúk folynak a Győrzámoly csoportban. 
Tényleg nem értem és én érzem magam rosszul amiatt hogy aszfaltutat szeretnék ide, de ígérem hamarosan megtanulom hogy kell autóval hangtalanul, 5km/h-val levitálni! Remélem akkor már meg fognak becsülni és nem az lesz a baj hogy:

- Repül!
- De nem fejjel lefelé és hátra!
- Lőjük mán le Jóska... Rázza a rongyot, meg veri magát hogy tud repülni...

Címkék: vélemény ajánló beszámoló hülyeség feladvány idióták töprengés fájdalmas agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása