Humanoid határozó: A kolléga

 2008.11.27. 02:54

Mivel a ma éjszaka egyetlen valamirevaló bulvárhíre eltűnt az internet bittengerében, ezért inkább úgy döntöttem, hogy kiosztok egy-két virtuális szívlapát kezelést.

 

Ma a „kollégának” nevezett idegen létformát néztem ki magamnak. Ezt az emberszabásút arról lehet felismerni, hogy:

- hasonló belépőkártyája van, mint neked

- összefutsz vele a folyosón

- látod a céges rendezvényeken

- ismeretlenül is bejelöl különféle közösségi portálokon

- ugyanabban a sorban álltok néha a büfé előtt.

 

Ezek azok az emberek, akiket úgy ismersz, hogy nem ismersz. Ezek altípusai a következők:

 

- Folyosón nem köszönős: Ezt különösen csípem, főleg ha a saját középvezetőmről van szó. Már csak azért is, mert nekem még azt tanították, hogy ha rám köszön valaki, annak visszaköszönök. (Kivéve, ha van nála egy csiptetős mappa és/vagy hülye lepedőbe öltözött.) Főleg akkor, ha nap, mint nap látom bemenni a szomszédos irodába. Viszont ha te sem köszönsz neki, akkor hamarosan elkezdi terjeszteni, hogy milyen bunkó vagy, mert nem köszönsz. Én ezeket a legszívesebben a mi nővérkénkhez utalnám kezelésre.

 

- Mindent jobban tudó: Az ilyen gyökeret arról a legkönnyebb felismerni, hogy mindig meg akar tanítani a saját munkádra, a legtöbbször úgy, hogy rohadtul nem ért hozzá. Ezekkel nincs mit tenni. Vagy agyonvered szívlapáttal egy téli estén munka után (mert akkor már valószínűleg sötét van és könnyebb ilyenkor eltüntetni.), vagy elkerülőd messzire.

 

- Rózsaszín ködben élő: ez a típus általában negyvenes, ötvenes korosztály és nő. Kívülről tudja az összes bulvárhírt, sorozatot és céges pletykát. Könnyű felismerni arról, hogy többnyire egész nap nem csinál semmit, hanem a fenti témákat beszéli meg valakivel, vagy csak beleordítja a levegőbe, hátha valaki visszaválaszol. Lapát pozitív ez is, de ha teheted egy fülhallgatóval is elszigetelheted magad tőle.

 

- Ünnepfüggő: Ez az a munkatársad, aki normál napokon egy kumma szót se szól hozzád, vagy akár nyíltan utál, de húsvétkor és karácsonykor ő az első, aki rohadt ronda díszekkel teleaggatja az irodát és hülye nótákat hallgat. Ráadásul halálosan megsértődik ha téged nem érint meg az általa varázsolt „meghitt” hangulat. Különösen idegesítő ez a spermazacc olyan helyeken, ahol még dívik a húzzuk ki egymást és vegyünk ajándékot című elmebaj. Én az elmúlt évben egy Rokker Zsolti karácsonyi cd bömböltetésével tudtam csak elhárítani ezt a kollégát, beválni bevált ugyan, de a végén már én is untam. Inkább lapátoljuk meg!

 

- Antiszociális tahóállat: Az a fajta kívülálló ez, aki rá is akarja kényszeríteni az agyrokkantságát másokra. Mert példának okáért azt a zenét se csípi más, amit én hallgatok, de én nem is zajongok vele akkor, ha valakit zavar legfeljebb akkor, ha jól meghatározott célom van vele. Ez a sutyerák azonban csak azért csinálja, hogy idegesítsen vele. Ezek ellen csak a nyers erőszak használ. Azt a gyakorlatban láttam, hogy mennyire hatásos a Scootert üvöltető gyökér elhallgattatásában, ha hozzávágsz egy uszkve fél kilós celluxtépő eszközt. Még el sem kell találni.

 

- Népművészeti agyagedény: Ez az a típus, aki abban leli kicsinyes örömét, hogy különösebb cél nélkül baszogat másokat. Annyira elcseszett az élete, hogy nem talál másban semmi szórakozást, csk azt szereti, ha összeugraszthat másokat, vagy betarthat neked. Persze azután, amikor már senki sem áll szóba vele, még ő van megsértődve a világra, hogy micsoda emberek vannak. Ezeket ha lehet száműzném valami olyan helyre, ahol naponta egyszer felhelyeznek a végbelébe egy szívlapát alakú óriáskaktuszt.

 

- A cimbora: Ez az a gyíkállat, aki egy bemutatkozás után rögtön bizalmaskodik, haverkodik. Neki elég, hogy ugyanannál a rabszolgahajcsárnál húzzátok az igát, ez esetben már a legjobb ivócimborájának tekint akkor is, ha te maximum vasvillával piszkálnád.  Le fog szólítani a büfé előtti sorban, sz@r körleveleket fog küldeni és nem hagy dohányozni sem nyugodtan. Itt nincs mit tenni, rögtön az első közeledésénél adni kell egy virtuális arcegyengetést ennek a szociális katasztrófának, csak abból tanul.

 

Nos, mára ennyit, ha a kedves olvasóimnak van olyan kollégája, osztálytársa, akármilye, aki nem fér bele a fenti kategóriákba, írja meg, posztolja be és kiegészítjük.

 

Címkék: vélemény idióták munkában munkahelyi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Suhi 2008.11.27. 06:23:35

-Minden témához értő: az aki minden folyó beszélgetésbe bele szól, hogy neki már volt ilyen esete és tudja csak Ő tudja a jó megoldást. Igaz, hogy a beszélgetésből csak egy kötőszót hallott meg, de azt felveszi és csak azért is belepofázik.
-Papírgalacsinnal dobálózó

Mindkettőt csak ütni lehet szívlapáttal, addig míg bele nem fáradunk

R4T3N · http://raten.blog.hu/ 2008.11.27. 07:07:36

Én vagyok az Isten típus: Mindent mindig jobban tud, mindenhol ott van és pofátlankodik, halálosan megsértődik ha valaki nem borul térdre előtte, és egész addig nyugodt amíg minden úgy történik ahogy ő azt akarja, ha nem, akkor gyilkos szemekkel méreget és utál amíg csak ottvan.

Szívlapát kezelésre szoruló, esetleg Gyógypedagógiai kezelésre

Mariann 2008.11.27. 08:00:54

Esetleg, az ebédre kolbászos szendvicset hozós?

Ő az a fajta, aki ruhazsebkendőt használ, mindennap ugynazt az év 365 napján, szarvasos kötött pulcsiban jár, olyan viccesnek találja az új íróasztalokat, koffeinmentes kávét iszik, sosem volt berúgva, és otthon szívlapát kezelést ad az asszonynak, mert nem tudja feldolgozni, hogy olyan unalmas, hogy csak érdeklődés hiányában nem temették még el.

Ui: és mindig engem traktál a szúnyoggyűjteményével.

herold 2008.11.27. 08:05:26

szerencsés helyzetben vagyok, 1 munkatársam van és ő kua jófej
ellenben régi munkahelyen:
újakat alázó vén róka: különös ismertetőjele szolid acetonszag lengi körül, feje felett muslincaerdő dönög oszt hömpölyög. közelében sincs a beszélt témához, mert a butykost emelgette sűrűn rejtve egy sarokban, de határozott véleménye van a Mivan? kérdése után. percenként 1X minimum elhangzik h ő már sokat megélt sokat látott és mi kiscsikók nem is tudjuk milyen az ha gyomorba lőnek.
ítélet: egy hét kötél.

Bazsiahegyről 2008.11.27. 08:15:28

1 hét csak? inkább 7 év de abból 4 felfüggesztve

Mariann 2008.11.27. 08:21:41

Estleg még a The Urban Legend?

Ő az akinek állítólagos létezését semmi sem bizonyítja, ha csak nem a plusz meló, egyébként valószínűleg a diktatórikus hajlamú főnök ágymelegítőjeként funkcionál, ha lehet hinni a mendemondáknak, viszont te addig nem kapsz fizetésemelést, amíg nem úgy végzed a munkád mint ő. (Rajtam ne múljon, a semmit nagyon tudom csinálni)

Sajnos gyógymód nincs ellene, ugye láthatatlan embereket nehéz lecsapni egy szívlapáttal.

Bazsiahegyről 2008.11.27. 08:23:31

na ez nagyon igaz... nálunk is vannak kollégák akikről csak azért tudom hoyg vannak mert amire beérek fél8ra már elfogyott a kávé és néhány asztal körül halomban állnak a papírok

Mariann 2008.11.27. 08:28:07

Igaz hát, de ki kéne találni ellene valami ellenszert, a többi hülyét legalább leolthatom, ha már méreteimből kifolyóan a veréshez nincs esélyem, de ezekkel mit csináljak???

Mariann 2008.11.27. 08:41:44

Ja, nem is mondtam: az oldal valami eszméletlen, tegnapi napom a vísitózós röhögéssel és a leesett állam előkerítésével telt el. Ennyit régen nem röhögtem:D

RPD 2008.11.27. 09:30:40

Elősszöris szeretném kinyilatkoztatni a blog iránt érzett különös szúrást a homloklebenyem mögött.
Általam brutálisan kedvelt élőlények:
Az Elküldhetetlen.
Ez az a fajta, aki bizalmaskodik, pletykál, pofázik és mindig neked. Az ember egy ideig tűri, aztán előbb utóbb el kezd utalgatni rá, hogy menjen már...
Aztán elküldöd a jó anyjába, de még mindig nem fogja az adást. Aztán ordibálsz vele és még mindig nem hagy béken. Végül megtörsz, mert egy ilyen hülye elég kitartó ahoz h megtörjön, összekuporodsz egy sarokba és zokogva azon gondolkozol, ugyan mit vétettél. Természetesen akkor is odajön és basztat. A szar az egészben, h nem akarod soha megölni, legfeljebb magadat, ugyanis másnak is kívánod ezt a fájdalmat.
Ítélet nincs, másokat lehet vele elítélni.

A hátbaszúrós gecigyereket ismeritek. Nem is részletezném.
Ítélet kézenfekvő: hátbaszúrás.

Az idióta új kolléga sem volt, ha jól látom. Neki rengetek negatívuma van, de hálisten hamar kirugatja magát.
Ítélet minek? Nincs addig a cégnél.

RPD 2008.11.27. 09:32:58

The Urban Legend :D jó:D
Hívjuk őket csak a Hr-eseknek:D

herold 2008.11.27. 10:14:15

gyermekkori pajtásom panasza jut néha eszembe:
Tibor munkatárs:
a legnagyobb téli hidegben, a legnagyobb nyári melegben kis irodában 3an; Tibor munkatárs koviubit és fohhagymás kolbászt tart bal kezében és majszol csendesen, míg jobbjával programozik...
és mire fel a nyári meleg és a téli hideg? télen nem lehet ablakot nyitni mert hideg van kint, Tibor fázik, nyáron nem lehet ablakot nyitni, mert megy a légkondi és Tibor igényli. ellenben a mogorva buké egész nap forgatja az ember gyomrát.

Mariann 2008.11.27. 10:50:24

Hehe, és még nem is említettük A Természetesség Híveit:
Ők azok akik nem koptatják bőrüket fürdéssel, nem borotválkoznak, a dezodorokat ősellenségüknek tartják, és ezt fennen hangoztatják is, nem mintha a belőlük áradó dögletes szagingerből nem lehetne rájönni.
különleges tulajdonságuk, hogy mindig melletted állnak/ülnek/dolgoznak/stb.
Jó hosszú nyelű szívlapát kell likvidálásukhoz, vagy gázmaszk.
süti beállítások módosítása