B*ssza a csőröm rovat 3

 2009.09.18. 14:53

A mai cikkem ismét meglepő, mulatságos, felkavaró, és mély érzelmeket kiváltó cikk lesz :D
Ugyanis olyan témát választottam, ami újfent beszédtéma lehet.

Anyunk, apunk anyuja. Közismertebb nevén nagyi, mama, estébé. Nagyon szeretjük, mert ő is nagyon szeret minket, meg ad pénzt ha meglocsoljuk húsvétkor, meg finom a lekvárja, meg mert egyszerűen imádnivaló. DE akkor mondja meg valaki, hogy a hasonló korú öregasszonyok miért nem ilyenek???

Amit először megpillantasz egy utcán sétáló öregasszonyon, az a gurulós szatyor. Ez a korabeli hölgyeknél szériatartozék. Hogy mi van benne, az legalább akkora titok mint a fiatal nők táskájának tartalma. De ezt képtelen elhagyni. Hűséges társ jóban-rosszban.
Nahh szóval látod ezt a képződményt az utcán. Közlekedés szempontjából elég slow-motion, néha bot segítségét veszi igénybe. És ekkor jön a derült égből vaníliafagyi! Megpillantja a buszt, amire fel szeretne szállni. Ekkor úgy nekilódul, mintha puskából lőtték volna ki. Botját a hóna alá kapja, egy szenzor jelzi, hogy tartalék energiák bekapcsolva, a gurulós táska kerekei füstölnek, végül 10 másodperc alatt lefutja az amúgy 2 percesre tervezett távot. De itt még nem ér véget a történetünk. A buszmegállóban találkozik tásaival. Ott megemlíti, hogy "ezek a fiatalok olyan szemtelenek...állandóan tolakodnak" Aztán a többi öregasszonnyal együtt olyan tolakodást rendeznek a buszra szállás közben, hogy a magamfajta sokat tapasztalt pogón edződött erős fiatal legény is kapkodja a levegőt. Hogy honnan van ennyi energiájuk az rejtély. Az utolsók közül is képesek elsőnek felszállni. Majd szépen leülnek, mert ők az idősek. De nem ám akárhogyan! Két ülésből egyet a csomagjainak tart fenn, másikra ráül. Ilyenkor merje valaki megkérdezni, hogy nem ülhetne le véletlenül mellé...Olyan cirkuszt csinál, hogy a világháború is közönséges nézeteltérés ahoz képest.
Nagy ritka eset az, amikor ketten ülnek két ülésen egymás mellett. Ilyenkor beszélgetésnek nevezett ordítozásba kezdenek, ugyanis ilyenkor átmennek süketbe. És ami végképp durva: az a szag, ami belőlük jön. Aki volt már hasonló helyzetbe, biztos tudja hogy az milyen.

Szóval vonjuk le a végső következtetést: Tiszteljük az időseket, mert gyengék, érzékenyek, segítségre szorulnak! Legyetek mintagyerekek, mindig adjátok át a helyeteket a buszon, és csakis kedvesen, tiszteletteljesen beszéljetek az idősekkel!

Ennyi volt Andrew mára. Legyetek jók és szobatiszták, írjátok meg mindig a leckéteket és egyetek sok gyrost! :D

Címkék: agyhugykő andrew mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lizcsi 2009.09.18. 16:42:34

muhahaha, szívemből szóltál:D minden nap ugyanezt élem át...:D de ez a kérdés még nekem sem jutott eszembe, hogy más öregek miért nem olyanok mint Mama??? hmm...
tudom, ez most roppant csajos téma de(!)a következő b*ssza a csőröm rovat szólhatna arról, hogy a volt barátok miért nem köszönnek a volt barátnőknek, holott még ők hangoztatták az elején hogy attól hogy vége az a minimum hogy megismerik a másikat. nah persze...:D srácok, hogy is van ez??

Prince Andrew 2009.09.18. 16:56:17

@lizcsi: hmmm még egy jó kérdés. Erről inkább nem mondok semmit, mert én szándékosan nem szoktam megismerni az illetékes elvtársnőt. Ez vagyok...valahogy sosem tudok békével szakítani... :S

agybunda · http://www.failsite.blog.hu 2009.09.18. 17:06:36

nagyon tetszik:) Csak így tovább:).

Bazsiahegyről 2009.09.18. 17:29:12

@lizcsi: Ez úgy van kérlek nálam pl.: hogy akit szerettem és nagyon nagyon megbántott és ettől meggyűlöltem annyira hogy ha meglátom ki tudnám tapodni a belit meg a szemit, az örüljön hogy inkább nem köszönök mert lehet bazdmeggel kezdeném :D

Menyus007 2009.09.18. 18:19:51

Nálam az baszta ki a biztosítékot, amikor egy mamókának segíteni akartam felvinni a láthatóan nehéz pakkját a buszra erre elkezdett sikongatni hogy huligán vagyok, meg ki akarom rabolni... Na mondom innentől miattam meg is pusztulhat előttem akármelyik!
@lizcsi: Nálam úgy van, hogy akkor "nem ismerem meg" ha tényleg nagyon "durván kibaszik" velem a delikvens, de ez max. fél évig tart, után általában békülő sex és megint beszélő viszony a vége. Ha én bántom meg a másikat akkor (hiába ég a pofám) köszönök, esetleg még beszélgetek is! Hál' Istennek eddig nem nagyon volt "öriharis" (XD) szakításom.

Prince Andrew 2009.09.18. 18:23:45

@Bazsiahegyről: Igazából én is vmi ilyesmit akartam mondani...de inkább politikailag korrektül fogalmaztam :D

N@gy 2009.09.18. 19:17:34

Kidolgoztam 1 mások számára is igen használható eljárást Terminagyik ellen. Szőrösen, anyabaszódeathmetált nyélgázon üvöltetve jól elterpeszkedve igen komor nézéssel (ami valljuk be igen könnyen megy hétfő reggel fél 6kor). jó kis rocker cuccban virítani a buszmegállóban. Tökéletes a közeledbe se jönnek határozott fellépés a lényege. Ugyan ez már nem tuti hogy bejön magán a buszon akkor általában 1 ismerős segítségét igénybe véve hangos eszme csere (ami róluk vagy esetleg a bebaszásról baszásról fingásról hányásról szól) Higgyétek el nincs az az isten ami ott tartja.

Minusz 2009.09.18. 20:40:07

hehe:D...zenei aláfestésnek jól illene a hatóságilag tilostól a helyvadászok c. szám:D

lizcsi 2009.09.18. 20:45:43

köszi a válaszokat. érdekesek...:D
@Minusz: aljas kúszóbab - buszozunk. ez is témába vág ám :D
@N@gy: ezjóóó. ilyesmiket csinálunk mi is. tanusíthatom hogy tényleg használ :P

LucifR 2009.09.19. 13:35:14

csak helyeselni tudok, ez mind így van, amuyg a saját nagymamád is csak azért szeret, mert te az Ő unokája vagy, az Ő vére ez ennyire egyszerű.
@N@gy: nekem se nyugdíjaskompatibilis a megjelenésem, de a bkv egy teljesen más közeg, ott elönti az adrenalin az említett csoport keringését, és nem törődnek semmivel, csak a végső cél, egy ülőhely (lehetőleg külső, hogy tömegközlekedési ismeretek nélkül te se tudd elfoglalni a belső helyet) megszerzésével
A másik dolog amit még kurvára nem értek, hogy miért 7-9 és 15:30-18 as idősávban kell közlekedniük, amikor minden tele van amúgy is, ők meg ráérnének egész nap

LucifR 2009.09.19. 13:40:59

jajj, elfelejtettem, hogy a zenei aláfestés meg szartsem ér, mert énekelni olyan sokat ugysem tudsz, zenét meg fülhallgató nélkül hallgatni cink, és csak a halmozottan kátrányos helyzetűek kultúrájában(?) elfogadott, és a punkzeneféleségek amugy se érnek szartse, mert azoknak a szövegük lenne nekik borzasztó, de azt korlátozott kapacitásuk, és érdektelenségük miatt úgysem veszik észre
Valami ősenergiával kitörő brutal death-et kellene valahogy bömböltetni Hate eternalt vagy Krisiunt, vagy valami "trú" :D károgós blacket, na akkor a buszról leszállnának, és inkább gyalogolnának

N@gy 2009.09.19. 20:34:28

@LucifR: Tisztelt LucifR Extrém Grind Core-nál lejeb nem adom a dolgot.... tehát tőlem kapják a kiképzést... Brutal Death önmagában nem elég olyan darálás kell amit nem bírnak elvistelni...

LucifR 2009.09.20. 14:50:40

@N@gy: Rompepropra, Ahumado Granujora, C' B' T'-re, Satan's revenge on mankind-re vagy a magyar klassziks Radikális Amputációra gondolsz?
Imádom őket is :]

malkavitamin ventrueknak 2009.09.23. 20:57:12

A mamókákkal szemben jó taktika az utolsó rpg parti hangos kibeszélése, természetesen E/1ben... Amúgy nem tudom, az én nagyiim sem ilyenek, de tényleg. Az anyai az a papával járt bungee-jumpingolni (vagy hogy a francba írják), a másik pedig szimplán csak királynőien viselkedik. Neki szívesen, mosolygósan átadják a helyet, egy szó nélkül. De nem is hisztizik. Legrosszabb esetben is kedvesen kérdez.
Ja, ők "vidékiek", mert fehérvári mindkettő...
süti beállítások módosítása