Munkavédelem

 2021.05.12. 10:00

Az eltelt évek alatt sok hasznos tudást szedtem magamra, pl munkavédelmi technikusi végzettséget. Ez feljogosított ama csodára hogy félévente munkavédelmi jellegű bejárást tartsak kis munkahelyemen. Ezt lelkesen meg is tettem, de bár ne tettem volna. Van az az érzés amikor a szívlapátot megforgatnád az ember fejében mert ostobább mint 6 másik együtt...

A legtipikusabb rossz válasz arra a kérdésre hogy mit csináltok ti itt, valamint ki a főnök? Az volt hogy: "hát mi pedig a veszélyes munkát végezzük" Mondom akkor papíren zí bite, mutassatok valamit a kezeteken, fejeteken, egyéb helyen amire tudok elismerően biccenteni. Erre mutatta a kolléga az ujját amire kesztyű és tekintet nélkül rávágott egy állati nagyot. Tényleg elismerően biccentettem, mert ilyen kék dolgot ritkán látni.
Lépjünk tovább, kivizsgálom... Valami a zaj ellen? A másik kolléga elővett a fiókból egy bontatlan csomagolású füldugót. Ekkor már nem csak a szemeim lángoltak.
A kedves jó Istenre kértem őket hogy mutassanak valami szabályosat és akkor mindannyian megtarthatjuk a munkánkat és még talán életben is maradunk. Erre olyan pánikba estek hogy az egyikőjük felrúgott egy vödröt amiből szemmel láthatóan valami fekete olajféle folyt ki. Mondom a mocsári szörny ezentúl nem él velünk, vagy mi volt a vödörben? Hát mi lett volna.. Tűzoltó olaj! 
Megjegyezném hogy a csendes sírás ilyenkor nem viszi előrébb az ügyet, a hangos röhögés sem. Úgy semmisültem meg meg Pompei anno domini.
Innen már csak egy kis egészen kis ugrást jelentene lelépni önként egy felhőkarcoló tetejéről, amikor megkérdezed: ki a főnök itt, hol találom a szentemet? Há, eeement cigizni, jár a 5 perc.

Ezek után a véleményem tükrözi a magyar viszonyokat: nincs szükség munkavédelemre.

Címkék: vélemény feladvány idióták töprengés agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása