Star Wars

 2021.05.14. 15:47

Alcím: Ahogy a Disney megbaszta a gyerekkoromat és röhögött rajta, majd közölte:

Mindvégig én voltam az apád és kabbe.

 

Kiskölyökként úgy ittam minden szavát Luke-nak és Vadernek mint teve a csapvizet. Egy remek történetet kapott a kisfiú, a rendszerváltás kori Magyarországon. Viszont már akkor is éreztük, hogy a történet nem teljes! Erre Lucas bá' megalkotta az előzmény trilógiát. Akkor csak néztünk mint hülyegyerek a moziban (és tényleg azok voltunk) what tha fuck is JarJar? vagy éppen hol forgathatták a Naboo tájkép jeleneteket?

Aztán felnőttünk... Rájöttünk hogy JarJar volt az egyik fénypontja a 3 résznek, Anakin egy rinyapina, Padmé belehal a bánatba miközben Vader-t aki gyakorlatilag szarrá ég, leég bőre, csontja, haja, mindene életben tudják tartani. Na, most állj! Padméról nem tudták hogy ikrei lesznek. Hol a védőőnői program valamint, űrhajókkal bejárják a komplett galaxist, terraformálnak, fénykarddal gyerekeket mészárolnak, de ezt éppenséggel nem tudják. Egy valamit azonban adott nekünk popkultúrálisan ez a trilógia is: Meme. Rengeteg Motherfucking sok meme.

Valamint rájöttünk arra is hogy a Naboo vízesései sóból voltak, abból a sóból amit beledörzsöltek a sebeinkbe az Ébredő erővel, Az utolsó jedikkel, a Han Solos rettenettel (Woody Harrelson miért??? Miért????) valamint a 9. résszel aminek a nevét számra sem veszem, meg billentyűzetre sem mert megjelenik a végén és meg kell néznem. Nem akarom elhinni hogy egy klóntestben élő Palpatine-nál nem volt senkinek jobb ötlete. 

r9881eea5633cf9edfd54751b3677ced4.jpg

A történetbe erőltetett céltalan diverzitásról nem is beszélve. Ha már diverzitás, nem hinném hogy ilyen kevés idegen él a galaxisban mint amennyit a filmek bemutatnak. Ennek szellemében sokáig vártam a leszbikus vuki smárolást. 

Amit viszont tudtam szeretni a filmben, nem nem rólad beszélek film végi csata ahol űrhajók nem tudják merre van a föld meg az űr, illetve végső soron de. Wedge Antilles megjelenése aki 2 db halálcsillagot segített zárójelbe tenni, és a Szellem megjelenése. Uff.

 

És hogy nem a levegőbe beszélek:

img_20210514_091946.jpg

 

Címkék: vélemény komoly hülyeség agyhugykő bazsi mesél Starwars

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása