Fű ültetés

 2021.06.05. 09:09

Na, nem olyan. Sima zöld és ha elszívod nagy eséllyel nem lesz bajod. Ha meg igen akkor rá lehet fogni hogy nem bio. Nem, még mindig nem költözött hozzánk Bálint gazda, bár mostanában gyanúsan sokat írok a kertészkedésről és annak szépségeiről. 
Csak sima fűültetés a téma. Az érdeklődés most esett 300 %-ot és már minuszos az olvasottság. Ezt úgy tudom csak elképzelni hogy valaki megnyitja a lapot, elkezd olvasni és nem csinálja tovább. Meg tudom érteni, nekem is voltak könyvek amiket visszatettem a polcra, hátra, elépakoltam, elbontottam a polcot a falat meg lefestettem.
Szóval a fű ültetésének alapeleme hogy legyen föld amibe elszórod. Hát mi rendeltünk vagy 15 m3-t. A billencs lerakta én meg álltam ott a lapátommal hogy

hát ezzel lehet nem ma nem végzek...

De ugye nem adtam fel mert nem vagyok az a fajta. Eltúrtam az utolsó porszemig. pár dolog azért feltűnt: ebben rögök vannak, kőből én meg termőföldet rendeltem. A másikat feleségem vette észre: ferde. Mondom nem a karácsonyfa ugye tudod? Tudta, és akkor azt mondta hogy jó, akkor nem ferde, gödrök vannak. 
Sírtam, zokogtam, megtértem, kiábrándultam minden istenből. Visszahívtuk a derék szakmunkást hogy ez biza nem termőföld és tele van sziklákkal, a sziklakertnél meg még nem tartunk. Kijött, felszedte a köveket majd azt találta mondani:

hát ez van, szerintem amúgy kevés...

Megkértük hogy ne jöjjön a környékre többet, mert nem löncsölés lesz hanem lincselés. Aztán hívtuk a másik szakértőt hogy 

termőföld, hozzad, én ideges

Hozta is és már tanultam az előző körből, nem egyedül csináltam. Egy kedves barátomat csaltam ki beszélgetni hozzánk, aztán kezébe nyomtam a lapátot, hogy közben beszélgethetünk, csak ne sokat mert sosem végzünk.
Végeztünk. Elkezdtem a fűmagot szórni a pusztánkba. Örültem mint majom a farkának hogy lesz egy saját kiskertünk és nyírhatom a füvet locsolhatok, gereblyézhetek, talicskázhatok a legnagyobb melegben is. 
Közben Bálint gazda kacagását hozta a szél...

Címkék: vélemény ajánló örjöngés töprengés fájdalmas agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása