Városi gyüttmentek

 2021.07.05. 08:40

Ezek lennénk mi akik életük megtakarítását befektetve, vettünk egy telket Győrzámoly községben és építkezni kezdtünk. De szánom-bánom a bűnöm, itt hibáztunk! Mint utóbb kiderült, engedélyt kellett volna kérnem a saját magukat "őslakosnak" hívóktól vagy a "bennszülöttektől". Anélkül nem lehet beköltözni hogy áldását ne adná rá egy a honfoglalókkal érkező, őslakó vagy háncsszoknyás bennszülött. 

Mondjuk én úgy emlékeztem rá, ha a pénzemen megvettem a telket, teszem azt az önkormányzattól, táplálom a falu gazdaságát azzal hogy itt költöm a pénzemet, a gyermekeim ide járnak óvodába és iskolába, meg az adómat is ide fizetem... az valahol jó a falunak. Ehhez képest én vagyok a gyüttment, aki csak úgy ide merészelt költözni. 

Azt is megértem hogy valami fura algoritmus miatt, miattam rosszak a falu útjai. Igaz a mi utcánkban nincs aszfalt, de meg is érdemli a nyomorult városi pofám, menjek inkább kapálni, jó volt itt nélkülem is. 

Meg amúgy is... Hát nincsen fa abban a zsebpiszokban amit kertnek hívok és ez nem jó mert kopár. Teljesen jogos ez is, már rendelem is az ősfenyőt, 3 tréler hozza. A Sanyi vezeti amúgy, a faluból. 

Puccoséknak kell amúgy szerszámtároló is... (Ezek mi vagyunk) és hát honnan is rendeltük? Ja a faluból, igaz. A köcsög mindenemet hogy rázom a rongyot a jóravaló népek előtt...

Érdekes módon 2013-ban, amikor jött a nagy árvíz, körülnéztem és bár szép vidéknek tűnt, ahova megérheti költözni, egy őslakót sem láttam homokzsákokat hordva a tulajdonát védve...

De az anyámat akkor is, meeee gyüttment. Remélem a 3. gyermekem, aki ide születik, már rendelkezni fog azokkal a jogokkal amikkel egy jogosan itt élő őslakos és mondjuk rakhat tüzet tűzgyujtási tilalom esetén is, péntek este 9-kor még flexelhet. És csak talán, hangsúlyozom talán, visszaköszönnek majd azok is akik most nem hajlandóak nekünk visszaköszönni, mert mocskos városiak vagyunk.

Igazi vendégszerető fajta ez a magyar... 

Címkék: vélemény ajánló beszámoló hülyeség pihent idióták töprengés agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bazsiahegyről 2021.07.05. 16:31:19

@Figy L M 1 ideYEeeah: szerintem ez általános jelenség. Vagy nekem nagyok az igényeim.

Technikus Úr · www.technikusur.blog.hu 2021.07.06. 05:34:19

Az irigység belülről mérgezi az "embert"
...

Bazsiahegyről 2021.07.06. 08:44:05

@Technikus Úr: ezt soha nem fogom megérteni azt hiszem. Ezt a színvonalat bárki el tudná érni. Húzzon le 10 évet az MH-nál... Ész sem kell hozzá sok, nekem is ment

Technikus Úr · www.technikusur.blog.hu 2021.07.06. 21:32:24

@Bazsiahegyről: Lehet picit nyugger komment, de vissza hozhatnák a sorkatonaságot. Kevesebb szivárványos kis buzi lenne köztünk...

Bazsiahegyről 2021.07.07. 12:31:50

@Technikus Úr: nem kell visszahozni. Az rossz volt mindenkinek, a katonáknak ugyanúgy. Élhető feltételeket kell ajánlani annak aki katona akar lenni, meg ami fontosabb: foglalkozni a gyermekeinkkel.

Technikus Úr · www.technikusur.blog.hu 2021.07.07. 19:14:17

@Bazsiahegyről: Ebben a rohanó világban nem foglalkoznak a gyerekekkel a szülők. Édesanyám bölcsődében dolgozik. Tárgyként kezelik a gyerekeket; reggel beadja, este megy érte. Mint egy csomagmegőrző. Nagyon kevés szülő fordít megfelelő időt és energiát a gyerekére...

Nem értünk egyet. Persze, mindenki mondja, hogy milyen szar volt így meg úgy a katonaság, de valahogy a beszélgetés mindig kilyukad egy (több) jó sztorira... Akkor annyira mégsem lehetett szar....

Bazsiahegyről 2021.07.07. 20:10:19

@Technikus Úr: van akinek a gyerek státusz szimbólumként funkcionál... Ebben a tárgyiasításban sajnos egyet kell hogy értsek. Sokan vannak így.

Katonasztorijaim vannak nekem is. De azt tudnod kell hogy a friss katonák egy része meg akart halni egy hét déli határ után. Nem volt 4g... Meg rossz a kaja és kiabálnak vele. Ahogy letelt a két hete, leszerelt. Jól tette. Kár a belefektetett energiáért és pénzért. Ezért ellenzem nagyon a sorkatonaságot. Kinek van kedve egy internet meg anyucihiány miatt picsogó 18-23 évesre bízni mondjuk az életét?

Nevem senki. 2021.07.11. 15:19:26

@Bazsiahegyről: Nagyon is vissza kellene hozni a sorkatonaságot. Ott átnevelnék a mai fiatalokat, meg tiszteletet is tanulnának. Az "anyucihiány miatt picsogó 18-23 éves" ecsetfejű kis nyomingerek ott válnának igazi férfivá. Amelyik meg két hét után kihullik azért nem kár, hulljon a férgese.

Bazsiahegyről 2021.07.11. 16:25:46

@Nevem senki.: Ha vissza is hoznák, a korábbinál ésszerűbb formába kellene önteni. 3 hónap nem elég, 1 év meg sok ahoz hogy értelmes dolgot tudjanak csinálni.
Ötleteim lennének, csak nem kérdez senki :D

Nevem senki. 2021.07.11. 20:29:30

@Bazsiahegyről: Mikor 6 hónap volt, az már egy vicc volt. Szerintem 1 év pont elég. Esetleg minimum 9-10 hónap.

Bazsiahegyről 2021.07.11. 21:04:29

@Nevem senki.: Elismerem van igazságod. Kellene valószínűleg a fiatalságnak. De okosabban mint régen... Kütyük nélkül ...

Nevem senki. 2021.07.12. 11:36:30

@Bazsiahegyről: Kütyük? Már mint fegyverek nélkül? Volt olyan is, de az nem az igazi.

Bazsiahegyről 2021.07.12. 12:35:23

@Nevem senki.: Telefon, laptop... Egyszerűen tombolni tudtam volna amikor oktatást tartok és valaki járszik telefonon. Nem nálunk de volt aki menetgyakorlat közben mellkason szúrta magát a késével amivel éppen az iphone-t szerelte... Na sz ilyesmiket tiltanám és kontrollálnám kiképzési időben.
süti beállítások módosítása