Itt a nyár, ami kicsit fel is borította a blog mondvacsinált működési rendjét és a bioritmusomat is. Na meg ez a klip a realitásérzékemnek is odavert. És csak egyetlen kérdés maradt bennem: hol a jó büdös véres nuniban van Dr. Béres?????? Ő szokott ilyesmiket elkövetni.
Vannak olyan poptörténeti klasszikusok amiket hagyni kéne békében kimúlni és nem botot szúrni a seggükbe és úgy bábozni velük. Ez senkinek nem jó, főleg nem a hallgatónak és a nézőknek. De lássátok felem szemtükkel mik vagyunk, ím por és hamu... por és hamu...

Erős felütéssel kezdődik a mai alany: Wolf Kati ül egy elhagyott mélygarázsban és egy diszkógömböt ölel, megszólal egy gitár??? és feltűnik Spigiboy. Innentől kezdve aztán elszabadul a pokol és vigyázzon mindenki, gyenge idegzetnek nem való ez. Még a vakbelem is kiújult. 
Annyira nem kedvelem az ilyesmi funkos alapokat amivel ez a szám rendelkezik... de ha már belevágtam tövig nyelem a kardot. 0:09-nél Wolf Kati már heveny szeizmikus mozgásoktól szenved egy "cs" kategóriás sci-fi film jelmezébe bújva. De ez gyanítom csak lokális jelenség lehet, mert a többiek zenélnék tovább. 0:18-nál feltűnik Kossuth szellemi örököse egy kis klipception bevágásban. A többiek rátátikáznak a szövegre, szétfeszített arccal és a régi Feró éneklés közben ránk vigyorog a klipben klipből. Lehet ezt tudta az akkori önmaga és most kinevet minket? 
Amit jóvá tudok írni az egészben az Kati hangja, tényleg jó. Viccen kívül. Nem mondom hogy ezzel sírom magam álomba, de jó. Ami viszont nincs meg... Spigiboy haszna. Mi a bánatért emelgeti azt a lemezjátszót? Legalább egy triangulumot nem tudtak volna a kezébe adni? Annyi hangszer van a klipben...
Egyébként a tánc is valami jellegzetesség ami korokon át vonul. Valszeg a hihetőség, a beleélés kedvéért egy csapat szúnyogot engednek arra aki éppen táncol és ezzel a tellegetéssel legyezi el őket. 
2:15-nél ennek a szerencsétlen vágásnak köszönhetően, láthatjátok Kati minden fogát. Ápoltak.
Spigiboy szerepe nem lett tisztább a klip folyamán ami kissé olyan lett mint egy megelevenedett neon rémálom a 70-80-as évek filmjeiből. A fények erősek, a parkolóban lévő egyetlen autó gazdaságos fogyasztással rendelkezik ahogy tudom. De ki a bánat szálna be ha egy elhagyott parkolóban egy idősebb, melltartó nélküli, csillogó ruhás hölgyemény csalogatná magához? Ti is halljátok a fejetekben ilyenkor a Cápából azt a zenét amikor közeledik a cápa?
És ha már egyszer ilyesmi zene... Inkább Korda Gyuri bácsi és a Reptér. Nem akar több lenni mint amit tud. Máté Péter írta talán az eredetit...

Címkék: zene vélemény ajánló web youtube videó beszámoló töprengés fájdalmas agyhugykő klippelemzés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása