Á(l)mokfutás 3.

 2021.07.25. 07:47

A rocksztárság útja nem egy könnyen kitapasztalható valami, megvannak a maga szabályai és lépcsői. Pl: az első próbatermünk egy garázs volt, ahol egy villanykörte volt a világítás és valami állat folyton verte az ajtót hogy vasárnap délben ezt most fejezzük be inkább. Alig tudtuk a zajt elnyomi az erősítőkkel... Második lépcsőfok, a bővülő zenekarhoz egy másik próbaterem kell. Ez egy pince lett, ahol elfértünk 6-an. Mivel a dob kivételével minden áramról ment, ezért hosszabbítót hosszabbítóba és még vagy kettő hosszabbítóba dugtunk. Füstölt néha, de sóelemnek elment. Harmadik stáció, a koncert. Negyedik: szervezz Te koncertet. Akkora név lettünk hirtelen felindulásból hogy az ismerőseink már tudtak rólunk, meg az a 30 kedves szlovák bőrfejű. Gondoltuk hogy nem lehet nehéz koncertet szervezni, hát annyi van hogy nem igaz. Ezért majd mi jól hívunk meg zenekarokat! Telefonbeszélgetések kivonata:

- Szia, ezmegez vagyok, koncertet szervezünk, szeretnétek fellépni?

- Persze, 90 000 ft és megyünk.

Szugeráltam a telefont, most azt mondták amit gondolok hogy mondtak?

- Hát, átgondoljuk még, köszi.-

- Plusz benzinpénz...

- Vegyél dízelt inkább...

2007-ben nem volt ennyi pénze hatunknak együtt sem. Úgyhogy elkezdtünk tágabb körben keresgélni. Ki az aki eljön sörpénzért, de nem iszik annyit... Találtunk 2 zenekart, Agregator, Obstruction akik nagy nevek voltak a metál életben akkor. Felkészülten érkeztek, őket nem lehet átverni a helyi árakkal. Hiába mondtuk hogy dehát sörpénz... Annyira bejött a dolog hogy, mindenki elhitte amit mi már sejteni véltünk ködös reggeleken amikor a környékre szabadult 3 gitárerősítő és egy dob: na ez a rákenró élet. 150 ember jött el nagyjából, nyereségesek voltunk. Gondolkodtunk rajta mi legyen a pénzzel... Csináltassuk meg a basszusgitárt? 4 húrból egy hiányzott, egyet nem lehetett behangolni sehogy. De az ember meghozta az áldozatot... Még van kettő húr amiből egyet úgy sem használ, eljátszik mindent a maradék húron, fektessük be a pénzt a következő koncertbe! Egyszerűen zseniális ötletnek bizonyult. De hát a sztároknak sem minden ötlete arany, pl Balázs Pali arcképes megjelenései. Zenekarunk másik gitárosa úgy érezte, eljött az ő ideje, megmutatja hogy csinálja ezt egy gitáristen +2. Kiválasztott egy Pápa melletti falut amiről a helyieken kívül senki nem tudott hogy létezik. A nyereség könnyen jött, könnyen ment. De mivel profik vagyunk, emelt fővel viseltük egyszerűen. Egy bizonyos szint felett nem tudsz mit tenni. 

Folyt. Köv.

 

Címkék: vélemény ajánló beszámoló idióták töprengés fájdalmas agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása