Házinyulak

 2021.08.02. 09:01

Nyulaink vannak. Ezek az élőlények amik rendkívül hasznosan funkcionálnak mert... vannak és kész. Hála égnek nem velünk egy háztartásban élnek, hanem szüleimnél, a kertben. Ennek a gyerekek annyira nem örülnek mert ők játszani akarnak velük, kocsizni, csúszdázni meg ilyesmik. Megkockáztatom ezt a nyulak egyébként kibírnák nevetés nélkül. Bár menő lenne látni egy csúszdázó nyulat. Fel is vettem a bakancslistámra. A bakancs 1 db "K" betűvel rendelkezik. Jegyezze meg mindenki, a bakkancsért bünti jár, a zárdában ahol Brünhilde nővér majd...
...később ezért kitették a zárdából a nővért, bár senki nem vallott ellene. 
Az előzménye a dolognak az volt egyébként hogy falusiak lettünk és így már lehet állatunk, a tücsökkel meg nem érték be a srácok. Mi legyen ami nem annyira maradandó állat, könnyű bánni vele stb... ? Hozzám még egyszer kutya nem jön, se macska, se hal, mert azok megeszik egymást. Az ideális háziállatot a végén te személyesen meg tudod enni pl csirke, pulyka, boci. A nagyszülők erre bedobták ötletnek a nyulakat. Remek dolognak tartottam én is, miután kiderült hogy náluk lesz. El is vitték a gyerekeket nyulat nézni egy ismerőshöz. A hölgy elkezdte mondani hogy az egyiket Herkulesnek a másikat valami másnak hívják... a gyerekek leállították hogy jólvan, majd azt mi tudjuk, az egyik a Nyuszicsapat a másik meg a Nyuszikám nevet kapta. Nem tűrtek vitát ebben a dologban.
Sűrűn meglátogatjuk Nyuszikámat és Nyuszicsapatot és olyankor szedünk nekik lucernát. Amiről egyébként tudtam hogy létezik de annyira soha nem érdekelt hogy megnézzem hogy néz ki. A gyerekek akik nemrég még vitatkoztak azon hogy a mák az növény e, instant felismerték a lucernát és a többi növényt is, amihez nekem még kell a kis növényhatározó. Becs szó, mindig van nálam, ha valaki megkérdezi a pitypangra hogy az mi, magyarul és latinul is elmondom hogy fogalmam sincs, szlovákul pedig hogy nem értem a kérdést sem. Mindenesetre a gyerekeknek jár a kiváló falusi érdemérem amit még Hruscsov sem kaphatott meg. 
Szóval a nyulak élnek, nődögélnek, próbálnak szökni. Az a mázli hogy a szökést általában rossz irányba végzik és amíg nem futsz, addig ők sem. Csak ülnek a fűben és vannak. Lényegében emiatt nem jöttem még rá a nyulak lényegére.

Címkék: vélemény ajánló töprengés agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása