Szúnyogírtás

 2021.08.03. 09:37

Fontos dolog mostanában a szúnyogirtás, hisz nyár van. Ki ne szeretne kiülni az udvarára, erkélyére és meginni egy sört? A szúnyogok is szeretnék hogy így tegyünk. De a nemrégiben lezajlott áradás olyan váratlanul érte a szakembereket, mint ahogy a havazás szokta, így senki nem számított arra hogy bakker, itt szúnyogok lesznek...
Röviden így néz ki a helyzet nálunk: reggel nem mész hajnalban füvet vágni, mert benned van jó érzés Kb annyi mint gépsonkában az orvosi fém, se gazolni, mert még alszol, se visítozni, mert még mások alszanak. Délelőtt meg már nem mész ki mert lassan az árnyékod is belesül a terrakotta térkőbe és a mulcsba amit a virágok köré szórtál. Nem kell locsolni sem, mert ez a növényeknek 40 fokban nem fog bejönni, kivétel a parlagfű... Ebéd után amikor már a teraszon elfolyik a járólap a melegtől és eltaposni sem tudsz kimenni a spontán gyeptüzeket, csak nézed szomorúan hogy hű bakker, mindjárt a kerítés is megolvad. A jegestea a poharadban pedig megalvad mielőtt akár egy fél kortyot beleinnál. Aztán szépen csendben megérkezik a késő délután amikor már a redőnyt is fel merjük húzni, nem hamvaszt el a napsütés mint az ősmagyarok jurta alakú űrhajóit (honnan tudod hogy nem volt ilyen? Hogy bizonyítsam hogy volt, há elhamvadt...), kimerészkedünk. Szigorúan fapapucsban, mert a műanyag talpa a második lépésnél elfolyik. -> Örülés a levegőnek ami már csak 32 jó magyar celziusz fokot tartalmaz és egészen hűsnek hat a Pokolhoz képest. Meglocsolod a növények parázsló hamvait 10 perc alatt, mert jönnek a szúnyogok. Valamikor nekik is elő kell jönni... És menekülsz, futsz az életedért, de akkor már legalább 20 a hátadon van. Amire a vérveszteségtől elgyengülve beesel az ajtón, már hiányolod a telet. De semmi baj, hisz este lesz szúnyogirtás! Na nem olyan hogy az erdőben van egy irtás aminek szúnyog a neve, hanem rendes füstös. Jön egy autó amikor alszol, hogy ne zavarjon és jól legyilkol minden szúnyogot. Na ezzel annyi a probléma, ha nem nézel facebookcsoportot ahol ezt kiírják.. és a melegre való tekintettel te nyitott ablaknál alszol, akkor reggel minimum a saját nyáladban, görcsökben fetrengve ébredsz az idegméregtől, de ha nem is idegméregről van szó, megeshet hogy akkor sem egészséges a dolog. Ez az autó amúgy jön vagy 70-el, gyaníthatóan azért hogy a szúnyogokat elüsse.
De van egy másik lehetőség is ám! Szakad az eső. De nem úgy hogy csipp csepp egy csepp tíz... Lóf@szt, ömlik mint Sláger Tv-ből a meg nem értett művészek sikongatása és már azon gondolkodsz hogy beltenger lesz a kerti medencében, meg ránézel youtubeon hogy kell kenut csinálni a tetőből. 
De, egyszercsak eláll az eső és kisüt az aranyló, fénylő, mosolygós napocska és leüzen nekünk földieknek hogy most meghaltok köcsögök, újra 40 fok lesz és szúnyogok.

Címkék: vélemény ajánló beszámoló töprengés agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása