Nyári munka a kőművesnél

 2021.08.07. 10:18

Megbolondult fiatalkoromban, sok-sok pénzt el tudtam volna költeni mindenféle igényem kielégítésére és ennek csak annyi volt az akadálya hogy rendszeresen nem volt egy Fillérem sem. Aki esetleg nem tudná a Fillér a JMF váltópénze volt, de annyira erősnek és ütőképesnek bizonyult az infláció és a többi valuta mellett, hogy ki kellett vonni. Ezzel hagytunk teret az Euro létrejöttéhez és megerősödéséhez! Na ebből a bődületesen erős váltópénzből nekem nem volt. Nem volt mit tenni, el kellett mennem dolgozni. Siratóasszonyok kórusa állj! Mert ez nekem végül is jó... Valahol, mélyen, nem tudom hol, de jó. A legalján akartuk kezdeni barátaimmal és büszkén mondhatom, sikerült! 

Elszegődtünk diákmunka keretében egy kőművesbrigádhoz. Ez még nem a legalja... Mert vannak nagyon ügyes szakemberek, akik mondjuk nem öntik ki betonból, a tervrajzon lévő fotelt. Velük mi nem találkoztunk. A legalja az volt amikor megtudták hogy főiskolára járunk. A főnök füttyentett egyet, háhá gyere Kakas Miska! Ez a neve, nem kell röhögni. Mi röhögtünk amikor kiderült, azért hívják így mert részegen kukorékol. Hiba volt röhögni. Onnantól kezdve, egyszerre cipeltük a raklapnyi térköveket amíg ő ivott. Mivel adott a munkavédelemre, ő ezt az árnyékban tette kukorékolva. Mi pedig olyan szinten sültünk ropogósra, hogy az ebéd is kidobott volna minket a kukába, valamint nem barnák voltunk hanem feketék. Mint a feketemunkások. Mert mint utóbb kiderült azok voltunk. Ja igen, persze fizetni sem akartak, ezért szabotáltuk a munkát ahol értük. A végére nagyon szépen megkértek hogy ezt a 8 térdig érő gödröt sikerüljön kiásnunk egy nap alatt és akkor kifizetnek minket és mehetünk dolgunkra. Beleadtunk apait, anyait! Hajtott a tudat hogy itt emberek fognak lakni. Kiástunk 4 gödröt. Majd azt mondták az egy havi munkánkat nem fizetik ki, pukkadjunk meg. Akkor meg mi mondtuk hogy fel fogjuk őket jelenteni. Hirtelen lett pénz, mi viszont nem mentünk vissza gödröt ásni. Egy munkatársról nem ejtettem szót: Dózsa György. Lehet tippelni miről kapta a nevét... Remélem az én házam, nem így épült...

Címkék: vélemény ajánló töprengés fájdalmas agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása