Sörkultúra II.

 2021.08.19. 10:19

Vissza is tértem a sörivásról szóló értekezésemhez. Hiányzott mi? Aki úgy érzi hogy inkább egy kanna fagyállóra tolna egy kis herbált ahelyett hogy engem olvasson, az tegye. Adok fagyállót becs szó, de ezt látni akarom. Hiányzik valami esemény ide mint Mátészalkára egy szolárium. Az már világosan kiderült hogy nekünk nincs kultúránk a sörhöz. Nekünk nem kell a kézműves csoda. nekünk az kell hogy a 6. köbi után saját vizeletünkben agonizálva merengjünk azon, vajon mi lett volna ha motorral utána megyünk a Mohácsi vész végeztével a törököknek, miután a Csele patakba nagyjából 4x estünk bele, visszanyomva testünkkel a víz alá a királyt. Megkockáztatom amúgy semmi, mert ilyen toprongy, foslék részegen a törökök nem állnak velünk szóba. Ha meg mégis elkezded nekik énekelni a Rock katonáit (Ossian), csak intenek a selyemzsinóros tagnak és nem kell otthon a kispárnát telehányva kijózanodni.
Van egy megfontolt kasztja a sörivóknak nálunk, az alkoholmentes sör fogyasztói. Persze mondanom sem kell hogy ez nem sör. Hiába adják minden ízben amiben pálinkát is, attól még nem lesz jó. Sőt, az új törvények értelmében eldugva kell árulni a boltokban egy pokróccal letakarva, mert aki ilyet iszik, az csak langyi lehet. És akkor közellenség. A drága jó sör alapanyagot elpocsékolni ilyesmire, hallod ezt Marzsi??? Szeded mán le aztat a szivárványos rajzot a hűtűrő! Nem érdekel hogy a Visonka rajzóta! Majd szólok neki azt megrajzolja feketébe, vagy ződbe mint a Soproni. Nekem itt nem leszen gyümőcs ízű sör... Aljas mód így akargyág begyuttatni a cervezetembe a gyümőcsöket!!! Na, Marzsi aggyad ide azt a Köbit, had nyugodjak meg... Mérgemben megiszok vagy 6-ot (következményeket lásd feljebb), mer az én testem egy szentély. Ja... A maligámnak emelve 
Miután Kámán összepörköltszaftozta az asszonyverő trikóját és a 6 Köbi után megnyugodott, hogy továbbra sem szereti a szivárványt, de bírja a minőségi időtöltést, áthívja magához komáját Pestát egy gyógysörre. Pesta ideális vendég, neki nem kell a vendéglátó söre, amit igyon meg az aki akarja (Kámán), ő hoz magával Löwenbraut ami lúgozott, hideg alsóerjesztésűnek van címkézve. Az egyetlen szó amit ebből ért, valószínűleg a "hideg". Szigorúan néznek egymásra és a sörösdobozzal vernek egyet az asztalra, mert 1848-ban az osztrákok ezzel koccintottak, és akkor ők nem. Mert van ám nemzeti öntudat meg büszkeség is a világon. Az ember pedig ilyenkor üvöltene fájdalmában hogy te gyökér a Löwenbraut csak nem a lidlben vetted és amúgy a sör meg osztrák. De mindneki őrizze meg inkább a hidegvérét! Csak semmi idegeskedés az ember atyafiai között. Ha jobban megnézzük, láthatjuk, hogy a két szereplő olyan részeg hogy a hányásában fejen pörögve lassúznak a konyhába tévedő bodrival. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása