A medence utóélete

 2021.09.06. 09:00

Kilapátoltam, vödröztem, öntöttem, kínoknak árjával azt a valag vizet abból a rohadás medencéből. Majd egy hétig csináltam és csak hogy élvezzem, még az eső is esett és amit kimertem, újra visszatöltötte. Olyankor leültem inni egy kávét, ami után szigorúan megjegyeztem hogy finom. Naná hogy az volt, én főztem. Nem tudok rossz kávét főzni egyszerűen. Még a legrosszabb kávém is alsó hangon finom. 
Szóval kiöntöztem a vizet, időszakos vízmosásokat és árvizeket létrehozva. Mázli hogy a szerszámtároló fából van, ezért lebegett a kertben, nem merült el. Kicsit aggódtam amiatt, hogy szétöntöztem nem kevés klóros vizet és kihal minden fű, nemcsak a kertben de a faluban is. Na ez, hála égnek nem történt meg, úgyhogy győzelmet hirdettem. Egészen addig amíg a medencét fel nem csavartam. Ugyanis alatta, illetve a helyén a fű és a föld trágyásodott kissé. Nem nagyon, csak azon a szinten hogy az udvarba ha bejössz, olyan mintha szájonvernének lóseggel és megdobálnának kakával. Két napig vártam hogy majd kiszellőzik és akkor jobb lesz, a szomszédok elteszik a fáklyákat én meg a közeli szántóra tudom fogni a trágyát. Ma van a harmadik napja, hogy szellőzik a föld. Gondoltam kinyitom a kertajtót hogy szellőztessünk kicsit. Hiba volt. Mintha egy tehéncsorda szart volna a nappaliba 3 másodperc alatt. Megőriztem a hidegvéremet, nem szeretem a pánikot. Ha egy nyugdíjas katona pánikol, az azt jelenti hogy felment a farhát ára, vagy a postás eljátszotta a nyugdíját TippMixen. Nem történt ilyen.
Előző nap ahogy fejvakarva álltam a haldokló gyepem mellett, a szomszédok megkérdezték UFO leszállót csináltunk e. Mondtam hogy nem, de ha beállok a kör közepére és énekelni kezdek, biztos eljönnek értem. Amúgy meg így akartuk, így terveztük ezt. Igen... Határozottan így terveztük. Na most megyek ásni és füvesítek... 
Előtte még elmesélem hogy csináltunk komposztálót is. Csudajó, én két kezemmel és apósom az ő két kezével. Építési engedélyt nem kértünk ugyan, de szögeltünk mindent mindennel, ástunk, kalapáltunk azzal a szerszámmal. Azóta oda gyűjtöm a levágott füvet és pimpelgetem a komposzt "edényt". Körberaktam maradék térkővel, azokat felpolíroztam, minden nap letörölgetem. 

Címkék: vélemény ajánló beszámoló hülyeség pihent idióták töprengés fájdalmas napi mocsok agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása