Csontoshús

 2021.09.13. 09:06

Már kifejtettem néhányszor hogy nem vagyok egy séf alkat. Csak néhanap, főzési kényszerben szenvedek, igen, ez olyasmi mint a teljesítménykényszer. Csak rendre nem sikerül megugrani a szintet. De, ez nem tántorít el, rendszeresen megpróbálom. A gyerekek már a sarokban zokognak ha azt látják hogy az edények közelébe megyek. Nekem egyébként ízlik amit csinálok. Nekik meg még nem elég kifinomult az ízlésük. Gordon Ramsey leborulna elém. De vannak ugye akik ezt nem így gondolják és elküldenek boltba, hogy ne legyek láb alatt. Szeretek boltba járni, mert ott mindig történik valami érdekes ami agyhugykövet okoz. Legalább egy-egy beszélgetést elkap az ember és megnyugszik hogy nemcsak ő nem tudta hogy a patiszon egy létező dolog. Elsőre nem hittem el, inkább hangzik valami svéd focistának vagy nemtudom... Néztem lelkesen a bevásárlólistámat, közben piruetteztem az emberek között. Nagyon kerestem a darált mákot és arra kellett jutnom hogy nem is létezik. Csak egy nagy közös tévképzet.
A következő tétel pedig maga volt a wtf fizikai megtestesülése, a csontoshús. Úgy éreztem kiestem a téridő continuumból. CSONTOSHÚS. Tudomásom szerint, ritka az a hús amihez nem kapcsolódik csont. Tudom-tudom, filé... De ez valami farhát szintű dolog lesz. A farhát az most far vagy hát? Benne van e a seggluk? Meg sem lepődnék egy seggluklevesen, a kakasherepöri meg a pacal létezése után. Annyi kérdés szakadt bennem, amikor feleségemet felhívtam telefonon, hogy ez meg mi... Megnyugtatott, a pultban álló tudni fogja, ez így is van kiírva. Hát jó, mennyit vigyek belőle? Számítottam olyasmire hogy fél kg, vagy picit több, de a válasz elementáris erővel ért, 1 db. Darabra mérik, én meg azt sem tudtam hogy ez létezik fogalom szinten. Aki szintén nem tudná, ez egy darab gerinc, hússal és jól meglóbálták hogy melyiket akarom, válasszak. De, lehetőleg gyorsan mert sor áll mögöttem. Igen, több gerincdarab is volt éppen a pultban. Fejemet csóválva átvettem a darabot amivel egy vaddisznót is lehet taglózni. Ebédnél jöttem rá, hogy én már ettem ilyet, ez a hús a húslevesben. De miért nem így árulják akkor? 

Címkék: vélemény ajánló beszámoló hülyeség poén bolt feladvány perverz kérdés felvilágosítás pihent töprengés fájdalmas agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása