Okosóra

 2021.09.28. 08:50

Egyre többünknek vannak okos kütyüjei és egyre több. Nem elég ha telefonod okos, legyen az a hűtő, a sütő, a kapu, az egész ház, a gyerekek, a cipőtalp és még az óránk is. Ezeknek a legfőbb funkciójára a végén kitérek. Szóval minden legyen okos, hiszen ez egy modern háztartásban elvárható. Így energiatakarékos és környezetbarát. Hiszen lassan tudjuk a káros anyagok kibocsájtását szabályozni a kaputelefonnal is. Van aki amúgy a kaputelefonnal fényképet is tud csinálni és rendszeresen azzal szelfizik. Lehet nem a leghatékonyabb megoldás, bár attól függ mi a cél. Ha egy elmosódott, sötét kép készítése, akkor bingó... Ne értsetek félre, nem vagyok ezeknek ellene, szeretem én is a kényelmi funkciókkal valamelyeset teljesen feleslegesen ellátott dolgokat, amik annyira túl vannak árazva hogy már a bolt kirakata előtt is sírva megyek el amikor látom.
Na de, óra. Amit stabilan tud, az az idő mutatása. Nem gondolnám alapból hogy egy órára nagyon kellene más funkció is, de nem vagyok amish, úgyhogy el tudom fogadni. A lépésszámláló még hasznos is. De mondjuk egy stressz szint mérő? Ha úgy érzed stresszes vagy, megméred hogy tényleg az vagy e és meglepődsz a végén a piros tartományban vagy a halottak között és az órád rágyújt meg megiszik egy kávét, hogy valamennyit átvállaljon a nehezéből? Vagy mondjuk a számláló amivel tudod számolni hány kávét ittál aznap. Ha nem ütöd be, hogy egy, akkor kis győzelem amit elértél, nem lesz itt gépek lázadása Marzsi, átvertem a mocskot háhá. Továbbá ilyen mi a picsa dolognak tűnik, amikor összekapcsolod bluetooth-on a telefonod és az órád, akkor jönnek a telefonra is a messenger értesítések és a mikronnyi billentyűzettel, ami az órád felét elveszi, tudsz válaszolni. Ahelyett, hogy a nagyjából 3 méterre lévő telefonodon, vagy a 6 méterre lévő laptopon tennéd meg ugyanezt. Ugyanez a fényképnézegető. Hát ki a jó isten ne akarna 3 cm-es 42 megapixeles fényképeket nézni az óráján? Vagy a zenelejátszó... Sehogy nem tudom kikapcsolni hogy ne szinkronizáljon össze a telefonnal, mindig átküldet vele valami fos mp3 számot, amit csak még rosszabb minőségben tud lejátszani.Valahogy nem látom magam előtt, hogy mondjuk futás, evezés vagy úszás közben bárki a Csipkés kombinét hallgatná az óráján át, abban a minőségben ami olyan mintha Kámán ordítaná fel egy sötét, zárt speizban, miközben megdézsmálja a baracklekvárt. A többi haszontalan dolog, nem érdemel szót, mert kiakadni sem érdemes rajtuk. Na és a nagy közös okosfunkció, minden okos eszközben:
MUTATJÁK MENNYI AZ IDŐ.
De ez igazából mindegy is, mert 3 másodperccel azután hogy megnézted, már nem fogod tudni megmondani mennyit mutatott a kütyüd és inkább megnézed a sütő oldalán.

Címkék: ajánló beteg beszámoló hülyeség feladvány perverz kérdés felvilágosítás pihent töprengés fájdalmas napi mocsok agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása