Tortázás

 2021.10.18. 10:30

Gyönyörű nap volt ez 5 évvel ezelőtt, a bolygórendszerünk csillaga, szaporán szórta sugarait. Hahh, mily briliáns módon kerültem ki a szóismétlést... Jómagam, pedig abban a tudatban ballagtam a kórházból hazafelé, hogy van egy lányom. Ezt a gondolatmenetet ünnepeljük minden évben azóta, jobbnál jobb ajándékokkal, sütizéssel és magyarsághoz méltóan kajálással. Belegondoltatok már, hogy bármilyen ünnepség van, a magyar ember az eszik? Nézzük csak: Karácsony: nem evés, zabálás általi halál, Húsvét: répával töltött nyúl, tormával és csokitojással, március 15.: Kossuth szelet zsemlemártással, augusztus 20: új kenyér, szeptember 1: májusi szendvics stb... De mi tortáztunk eme jeles napon. Kislányom csokitortát áhított, mi pedig rögtön rávágtuk, hát hogyne, majd a mamiéknál. Így is lett. Nem, nem álltak neki ők sem sütögetni egy 24 szeletes tortát. Cseleztek és vettek egyet. Amúgy egy téglatest alakú tortáról van szó, úgyhogy viszonylag sokat gondolkodtam, hogy ebbe akkor most a köralakot bele kell vágni? Irtó nagy pazarlás lenne. De biztos ezért 24 szelet ugye.... Dert akárhogy nézem, akkor is csak 8-an vagyunk ha magamat kétszer számolom... Még akkor is sok, ha a gyerekek szokásukhoz híven a felét a padlón tárolják rosszabb időkre, a maradékot meg 3 napig esszük reggelire, ebédre és még vacsorára is. De mivel érzi mindenki hogy ez már sok, ezért a másik nagyszülők is hoznak egy csokitortát. Erről a tortáról annyit kell tudni, hogy én nem nézhettem meg előtte valamiért. Úgy voltam vele, ez egy egyszerű csokitorta, egy sellővel a tetején. Hááááááát. A művész aki alkotta, nem egy Mikelándzselo... Pedig az öreg hogy pörgette a nuncsakut... Na mindegy, ez a marcipán Ariel úgy nézett ki mintha az igazi neve Béla lett volna és 40 év gyári meló után, egy amúr szájából integetne egy vörös parókában. + Feature volt még a vízként funkcionáló kékre ételfestett tejszínhab. Ettől, a gyerekek szája, fogai, nyelve, arca, kezei úgy néztek ki, mintha hupikék törpikéket szaggattak volna szét foggal. Kisfiam még hörgött is hozzá. Aztán ma elmentem wc-re, és ami tegnap kék formában bement... Az ma is az volt. 

Címkék: vélemény ajánló beteg beszámoló hülyeség feladvány kérdés felvilágosítás pihent idióták töprengés fájdalmas napi mocsok agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása