Karácsonyi bevásárlás

 2021.11.30. 07:30

Már annyiszor, de annyiszor húztam fel magam a karácsonyi és egyéb világvége előtti bevásárlásokon, mint égen a csillag. Azonban idén, két hete kedden, megláttam a fényt. Kicsit dudált, meg villogott, de ilyen apróság nem tántoríthat el. Nincsen több szottyadt kifli, punnyadt zöldség, amiért legalább fél órát sorban kell állni, tapizósékkal, köhögősékkel, lökdösőékkel és hangoskodóékkal. Most már mindezt megtehetem otthon, a kanapén, családom körében is. Amíg online bevásárolunk, addig löködjük egymást, majd versenyt futunk azért, hogy ki kattintson előbb a Tesco gazdaságos szívecskemintás légyölő ragacsszalagra, aztán intenzíven megfogdosom magam, miközben ordítva összeköhögök mindent. Amikor meguntam mindezt, akkor pedig fél órát állok a nappali közepén, amíg a gyerekek hajlandóak végre a pénztárgéppel játszani. De a második alkalommal, már nem hajtott a nosztalgia minket, csak simán kattintgattunk, megvettünk mindent, miközben ittuk a kávét. Aztán utána kezdtünk csak el egymásra köhögni meg lökdösődni. A kiszállítás megérkezett, azért biztos ami biztos alapon, amikor kinyitottam az ajtót, fogdostam magam és köhögtem kicsit. A kiszállító nem volt meglepve. Kemény lehet az élete. Behordtunk mindent, aztán szemügyre vételeztük a szerzeményeket. Alapvetően minden jó volt, ugyanolyan mint a boltban. Amit ott vennél fonnyadtan, vagy szikkadtan, azt mostmár házhoz hozzák. Ami nincs a boltban, ahelyett hoznak valami mást, ugyanabban az árkategóriában, hasonló ízben. Pl ha nincs epres joghurt, de epres óvszer pont van... Lesz egy csalódással teli napjuk a gyerekeknek az iskolában. Így kaptuk mi is a friss sokmagvas vekni helyett (a rohadt reformhipszter városi pofámat), barna kiflit, de ropogósat. Tényleg annyira száraz volt, hogy bocit lehetett volna taglózni vele. Úgyhogy muszáj volt a család és a szeretet egyesített erejét bevetni. Kivétel Vincent Kőolajszármazékot... Baszki, ha annyira diesel vagy, igyál meg egy pohárral belőle... Ennek ellenére megéri használni ezt a szolgáltatást.  Még vasárnap is kiszállítanak amúgy. És hogy valami pozitívval zárjak: ma sokáig aludtam.

Címkék: vélemény ajánló beszámoló feladvány kérdés felvilágosítás töprengés fájdalmas napi mocsok agyhugykő bazsi mesél Tesco Házhozszállítás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása