Szelektív szigetek

 2022.01.21. 07:10

Közérdekű leszek, ha eddig esetleg nem lettem volna. Pedig az voltam, csak félvállról veszi mindenki a segélykiáltásomat a lecsó ízű üdítőért. Ezt is félvállról veszi majd mindenki, pedig hát a szemét normális gyűjtése szerintem egy közös ügy. Minden amit veszünk papír, műanyag, üveg, fém csomagolásban van. Ha én veszem, akkor mindegyikben egyszerre és körbe van celluxozva és tűzőgéppel meg purhabbal a maradék hely kitöltve. Szóval ezeket a csomagolásokat kellene elhelyezni először otthon talán, aztán amikor összegyűlt, akkor pedig elvinni egy szelektív szigetre. Na ez általában úgy valósul meg, hogy az otthon gyűjtött hulladékba az elhullott Eperke hörcsög is belekerül, a háromlábú, félig lebomlott tacskóval egyetemben. Amikor szaga van, raknak rá egy adag papírt, majd jó lesz ez Marzsi felkiáltással elbaktatnak egy Ford Rangerrel egyesben, 90-el, kirakni egy út szélére a cuccot. Jó, talán Marzsinak meg Kámánnak csak Ignise van és a szelektív felé mennek vele. De, akkor is 90-el, ebből nem engedek. Odaérnek, majd konstatálják, hogy ez teli van. Viszont ők 90-el jöttek, az Ignis meg éppen kívánós, benzin kéne neki, ezért nem keresnek másik lerakót, hanem elhelyeznek mindent, félig szétrúgva a földön. Aztán jönnek az üvöltő szelek, nem Scarlet, ő most nem ér rá. És szétfúj mindent. Ha nem ez történik, a sorsa akkor is le van játszva a gyűjtőnek, mert jön a helyi vállalkozó és nemá gecó, hogy én nem tehetek bele 4 tonna kartont, há papír... És beleteszi. És nem viszi el a szolgáltató 2 héten át. És Győrben sem találni üreset. És 3 hete szeméttel a csomagtartóban járunk. Ám, van még egy eshetőség, amire szerintem a szolgáltató minden faluban tart egy embert. Ez pedig, hogy az apróbb szeméttel, amit előtte taknyos kulába mártottak, körbejárja a szelektív szigetet és meglocsolja valaki az éjszaka leple alatt. Mert bár 2022. van, mi még nem jutottunk el addig ebben a nagy Kánaánban, hogy a házainknál, lakásinknál gyűjthessünk szelektíven. Úgy biza, van ahol ez működik. Néztem róla képeket neten, nem úgy néz ki, mintha a fostündér körbepacsmagolta volna barna meglepikkel. Megkockáztatom, még működik is. A saját hazájában nem lehet senki próféta, tőlünk nyugatabbra ez talán alap, keleten meg sokakat nem izgat tulajdonképpen. 
Az igazság az, hogy ez speciel rajtunk múlna. Le kell hajolni, azért amit kiejtesz a kezedből, el kellene öblíteni a joghurtos poharat, meg ilyen apróságok. Nem döglött gazellát odahúzni lebomlani, vagy 3 falu összes iskolájának papírgyűjtési eredményét semmibevevő papírmennyiséget beletuszkolni egy kukába. Nem, fontos amúgy, csak érdekesség szinten mondom... majd jön a Bolygó kapitánya és megoldja. Mert mi nem vagyunk rá képesek.

Címkék: vélemény ajánló beteg beszámoló hülyeség feladvány kérdés felvilágosítás pihent hulladék idióták szelektív papírgyűjtés vállalkozó töprengés karton fájdalmas agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása