Halál a gúnyolódókra...

 2008.10.19. 11:54

Ez azért már fáj, egy kicsit komolyabb és értelmesebb vizekre evezve, nem hagyhatom szó nélkül amibe belefutottam. Amikor elindult a blog akkor megállapodtunk abban, hogy sem politizálni, sem uszítani nem fogunk senkit senki ellen, pedig ez manapság igazán divatos. Ezt szeretnénk ezután is megtartani és most sem akarok ilyenekbe belemenni.
Az indexen belefutottam egy cikkbe, hogy Tóta W. Árpádot az index publicistáját elítélte a MÚOSZ etikai bizotsága, egy cikke miatt, mert antiszemita írást publikált blogján. Huha ez aztán már valami, újra van min csámcsogni, mocskos antiszemita, feszítsük keresztre...
Mivel szeretem Tóta W. írásait ezért elkezdtem utánajárni a témának. Végigolvastam a fent említett bejegyzést és azt is, hogy mi ezzel a gondjuk bajuk. A cikk egy a Magyar Hírlapban megjelent írásra válaszol, ahol a szerző a zsidóságot teszi felelőssé a kialakult gazdasági válságért, és a publicista erre az írásra reagál egy gúnyos hangvételű cikkel, ami kifigurázza az antiszemita írást.
Na szép. Ezek után beindultak a poros fogaskerekek a kobakomban, hogy mi is a baj. Hogy görbe tükröt állít az ilyen írásoknak? Hogy ezt egy kicsit erősebben teszi, mint az megengedett? Hogy durván mondja ki ami a szívét nyomja? Ajnye!!! Mi lesz itt még? Tiltsuk be a morbid, zsidó, cigány, rendőr, szőke nős és székely vicceket, mert valakit ne adj isten megbánt! Ne csináljunk paródiát a celebekről és ne állítsuk őket pellengérre, mert az milyen már?
Nem szándékozom magunkat Tóta W. Árpádhoz hasonlítani, mert közel sem érjük el azt a szintet, amit ő képvisel, de ahogy az már feltünt mi sem bánuk szerényen a sértően ható bejegyzésekkel. És akkor mi van? Így gondoljuk és ezt publikáljuk is. Én lennék a legboldogabb, ha nem lenne mit kifigurázni, de már csak a hatmilliárd bolond sárgolyóján élünk és mindig lesz olyan, akik idióták és olyanok is, akik ezt szóvá teszik. És miért? Mert ha jól sejtem még azért szólásszabadság van. Szabad ország azt teszel, amit szabad. És ha valaki okot ad arra, hogy gúnyt űzzenek belőle, akkor fognak is, ez már csak ilyen, még akkor is ha neki ez nem tetszik. És ha nem tetszik akkor lehet menni anyuhoz, apuhoz sírni, hogy csúnya bácsi bántott, vagy lehet gondolkozni azon, hogy miért is kapott egy oltári nagy nyaklevest szívlapáttal...

Íme itt az eredeti cikk, amiről szó van...
 

Címkék: vélemény

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása