Röfi strikes back

 2008.10.21. 08:13

"Megölte a gondozóját egy disznó Zalaszentmihályon. A középkorú férfi holttestét a sertéstelep egyik óljában találták meg. A tragédia még vasárnap történt, feltehetően amikor a gondozó etette az állatokat. A férfit valószínűleg egy kan disznó támadta meg, de egyelőre nem tudni, hogy miért. A férfi a helyszínen belehalt a súlyos sérülésekbe. "

Nem erőszak a disznótor bár ez csak nézőpont kérdése... Itt az lehetett hogy a tagon bosszút álltak a röfik. Kiszagolták a makkját és a mogyoróit és jól... megkajálták. Nálunk ilyen nem volt bár annak idején mamámnál külön szám volt a disznóvágás. 4-5 óra tályban felkeltünk, kimentünk az udvarra ahol a szomszéd "hentes" (vágóhídon dolgozott és elleste hoyg kell csinálni) és a nagyapám már nekiálltak pálinkázni. Először a hentest (palibácsit) kellett leitatni mert nem volt szíve az ilyen kegyetlen gyilkossághoz. Aztán mentek be a disznóhoz... Itt kérem elszabadult a pokol. Mi apámmal szépen csendesen meghúzódtunk és röhögtünk egy távoli biztosnak látszó helyen, egy ablak mögött forró teát kortyolva. Palibácsi fogta a kést és miután 4x szúrt luftot ötödszörre összeszedte magát és eltalálta a röpke 200 kilós nem kis darab malacot. Mire az azt mondta hogy röff röff röff és meghalt. Itt unokatesóm sírva fakadt hogy meghalt a Malacka. Mondtam neki hogy ne aggódjon nem Micimackó a következő. Azt hiszem azóta nem tud őszinte szeretettel a szemembe nézni.
Ezek után újabb attrakció következett, a disznópörzsölés. Úgyvan... házi készítésű lángszóróval. Ha az robban akkor robban mellette a dugi pálinkafőzőnk és a gázrezsó is, mert ezek valami különös fúzióban éltek egymással. De mindig megúsztuk. Ekkor a pálinka már elfogyott és anyámat elszalajtották utánpótlásért. De itt jött képbe a mama: kiöntötte a szesznek legalább a felét és hozzáküldött jó kis csapvizet. Nem tűnt fel senkinek. Akkor már a csirkéket is lelángszórózták volna annyira készen voltak.
A lényeg hogy amire elkészült a hurka & kolbász, Nagyanyám és Palibácsi mint két gigász csapott össze a fűszerezésen. Palibácsi nyert... de csak egy hajszálon múlt. Mama a kiabálás közben rájött hogy jajj benn meg forr a víz. Amíg bement Palibá teleküldte mindennel amivel lehet. A végeredmény egy halott röfi, mi jóllaktunk, Palibácsi és a mama nem szóltak egymáshoz egy hétig, papával megitták a pálinkát amit lefőzött.

Címkék: tipp kaja pihent

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása