Ismertetőjegyek:

Ha azt látod, hogy a diszpécserrel megbeszélt pont felé egy nagyteljesítményű, szolidan sportos autó közelít, kezdhetsz gyanakodni. Ha beszállás közben sportkormányt látsz a sofőr előtt, már biztos lehetsz abban, hogy a fenti típussal futottál össze. Ők, ha tehetnék kizárólag utcai versenyautókkal dolgoznának, de hát ugye azok a fránya szabályok… A sofőr többnyire bőrdzsekiben ül bent és 25-40 közötti életkorban van. A műszerfalon tuti, hogy akad néhány szolidan elhelyezett sportrelikvia.

 

Hogy viselkedj, ha beszállsz:

Azonnal támaszd ki magad az ülésben és rántsd magad elé a biztonsági övet. Légy határozott és készülj fel mindenre. Amint bemondtad a címet indulás van, próbálj diszkréten dülöngélni a kanyarokban és semmiért ne mutasd ki, ha esetleg félsz. Az olyan neki, mint cápának a végszag, ugrik rá és innentől leküzdhetetlen vágyat érez arra, hogy előadja a Taxi című sorozat minden kunsztját. Csak akkor lesz boldog ha az út végén öklendezel.

 

Ha azonban kis mosollyal, csak diszkréten kapaszkodva ülsz mellette lehiggad és tuti halálról csak életveszélyesre csökkenti a sebességet. Mindenesetre ha nem bírod a kisodródós kanyarvételt és a millimétereken múló előzéseket, akkor inkább színlelj alvást és csukott szemmel imádkozz az összes istenhez, akit ismersz.

 

Miről beszélgess vele:

Ha a nyitott szem mellett döntöttél és őt sem kapta el a bizonyítási kényszer, akkor előbb-utóbb beszélgetni kezdetek. Ez szinte minden taxis utazás során az út minőségének közös szapulásával kezdődik, a mi sumakker haverunk erről tud rugalmasan átváltani az autója (mint szerelmének tárgya) bemutatására. Ha érdekel, ha nem perceken belül mindent meg fogsz tudni a paramétereiről. Ha nem értesz az autókhoz, vagy nem érdekel, akkor is elismerően hümmögj, abból nem lehet gond. Ha ezt a témát kivesézte, akkor vagy a régebbi autói vagy a különféle autóversenyek következnek. Az ajánlás ugyanaz, ha nem érdekel, vagy nem értesz hozzá, akkor vagy hümmögj, vagy kezdj el hevesen érdeklődni. Ha ezek a témák is kimerültek és még mindig nem vagy otthon, akkor többnyire következnek a vezetési élményei, a:

- hogy szorította le a suzukist

- hogy vágott át a piroson

- hogy gyorsulta le a mercist.

Ajánlott viselkedés: Elismerő nevetés, bólogatás, helyeslés ahol kell és történetek kreálása, hogy te is mennyire utálod az aktuális célpontot. Ez esetben közösen szidhatjátok és ezzel is tovább nőnek a túlélési esélyeid.

 

Miről ne beszélgess:

Soha, semmilyen körülmények közötti ne próbáld meggyőzni arról, hogy kedvenc autóinál van jobb. Egyrészt mert úgysem lehet, másrészt meg, mert megsértődik és jön a hánytató szlalom. Ne próbálj másról beszélgetni, mint az általa felmerült témák, értelmetlen és potenciálisan veszélyes viselkedés, amíg az ő kezében az életed, addig neki mindenben igaza van.

 

Jótanácsok:

- A biztonsági öv sok dologtól megvédhet, használd!

- A bólogatás és a helyeslés nem kerül neked semmibe, még akkor sem, ha legszívesebben fejbenyomnád az ipsét egy szívlapáttal, tehát helyeselj, neki lesz egy jó napja, te meg élve elérsz a célodig és tuti nem próbál majd átverni a viteldíjjal.

- Aki hajlamos rosszul lenni az autóban, az inkább eleve olyan autót kérjen, amit sumakker haverunk nem vezetne, mondjuk kombit! Egy olyanba szerintem be se ülne…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R4T3N · http://raten.blog.hu/ 2008.11.23. 09:43:31

ilyennel Egyiptomba jó sokat találkozni ;) 2 sávos úton úgy előz h 120-szal 2autó között megy át. meg ott nem használnak lámpát, hanem az indexxel jelzik az autók h ott vannak, fényszórókat csak akkor ha szembe jön vlaki, idegen vezető szerint azér, mer így egymásra villognak h ne aludjanak (nem vicc) és ott senkinek sincs jogsija :DD... Közlekedési lámpát se látsz egész országban sehol...
süti beállítások módosítása