Az EMO-ról tömören

 2009.05.22. 15:00

Most megpróbálkozok egy rövid összefoglalást írni az EMO mibenlétéről. A tőlem megszokott "bunkó" stílusban fogom leírni gondolataimat erről a korántsem tökéletes irányzatról.

Mi az az EMO? Honnan ered?
Az emo eredetileg zenei stílus volt a 80-as években Amerikában.  Az EMO szócska az emotional (érzelmes hardcore) szóból alakult ki. Az emocore zenekarok állítólag dallamosabb zenét játszottak a hardcorenál. Valami apokalipszis-szerű esemény hatására a 90-es évek legelején eltűnt ez a zenei irányzat (hál' istennek). Tehát még egy szörnyű "világjárványt" köszönhetünk Amerikának... Amikor 2003 környékén újra beindult a "nagy EMO gépezet", sokan elmeháborodottnak nézték az acélbetétes bakancsban, deszkás farmerban járó, szembefésült hajú embereket. De mára világossá vált, hogy ez nem más mint az EMO.

Az EMO lélektan

Nem minden EMO hallgatja ugyanazt a zenét, van aki a Tokio Hotelre van rákattanva és van aki a fent említett emocore stílust hallgatja. Az EMOsok magukat érzékeny, megértő személynek állítják be, sajnálják az utcán csavargó kiskutyát és a szerencsétlen homelesst is az aluljáróban. A legjobb dolog az egészben, hogy nem tesznek semmit annak érdekében, hogy a kóborkutya otthonra leljen, vagy a homeless ne faggyon meg télen.  Haragszanak az aktuális politikai rendszerre, a világban történő szürnyűségekre. De egy dologra ennél is jobban gyűlölködve néznek... A többi EMOra, mert szerintük azok csak divatból öltözködnek úgy mint ők, csak a divat kedvéért festik ki feketére a körmeiket, csak divatból hordanak halálfejes kendőt. Az EMOk mint már említettem nagyon érzelmes embertársaink. Egy apró gond van ezzel: nemfüggetlenek az érzelmeik. Ha egy EMO srácnak egy másik EMO srác tetszik meg nekik, akkor akár azzal is csókolóznak egy tüzeset (az EMO lányok ezt állítólag sexinek tartják), a lányok bátran kezdeményeznek más EMO lányokkal szexuális kapcsolatot (személy szerint szeretem a leszbiket, de ez már túlzás :D). Elterjedt tévhit, hogy az EMOk szívesen vágdossák fel az ereiket. Csak a legrosszabb lélektani szinten lévő EMOk szánják rá magukat erre a végzetes lépésre és kapják elő apu borotváját.. Szerencsére erre a szintre csak csekély % jut el, mert a társadalom, a család, a barátok (nem EMO barátok) megmentik a teljes pusztulástól.
Röviden összefoglalva az EMOsok lelke teljesen más mint más (rendes) embereké...

Mi mozgatja ezt a stílust?

A "mozgalom" a neten terjed rohamos ütemmel, mert a 12-13 éves labilis lélekállapotú gyerekek rábukkannak az efféle "közösségi" oldalakra és pont a megfogalmazás miatt megragadja őket az EMO. Az ilyen oldalakon megszégyenítő részletességgel le van írva, hogy hogyan kell öltözni (az utolsó kitűzőig), mit kell gondolni, mit kell tenni, mondani. Az EMO weblapok szeretnek közzétenni verseket, sajnos rengeteg Ady Endre vers is EMO oldalon végzi. Direkt nem adok honlapcímeket, nehogy Téged is elragadjon ez a fertő!

A passzív ellenállás (mértékegysége nem a partizán/négyzetméter)

Az EMO passzívan lázad: Az igazi emosok sokat gondolkoznak az élet dolgain, gyakran filózofálnaknak olyan dolgokról, amik az emberi érzelmekkel, a léttel kapcsolatosak. Szokatlan öltözködésük és hajviseletük felhívja a figyelmet arra, hogy vannak ilyen fajta lázadók is. Az emberek nemtörődömsége ellen lázadnak tulajdonképpen, egyfajta segélykiáltás, hogy velük is kell foglalkozni.

Tanulság: SOHA, ISMÉTLEM SOHA NE MENJ FEL EGY EMO OLDALRA SEM, MERT TÉGED IS MAGÁVAL RAGAD A ROMLÁS E FAJTÁJA!




 

Címkék: beteg felvilágosítás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása