Katonatörténetek

 2013.01.27. 10:23

Hát igen, ilyen is van mindenkinek, és ez nem kifejezetten olyan mint a kifogás meg a segglyuk mert itt esetenként kíváncsiak vagyunk a másikéra is. A mai fiatalság már ezzel nincs is igazán tisztában, hogy mit jelentett katonának lenni, pedig néha rájuk férne. Nem csak a fizikai képzés miatt... Ha esetleg kapcsolnak hogy mennyi hülye veszi őket  körül és változtatnak az életükön az én életem már szép lenne.
Szóval jöjjön pár történet amiket a napokban szedtem fel az események tanúitól:
A loxlomm kulcs:
Van katonáéknál egy érdekes mánia, hogy mindig át kell adni valamit, vagy át kell venni, gyári számra, darabra, anyagra pontosan. Egy alkalommal történetünk főhősére egy lánctalpast testáltak rá. Nyálazták a leltárjegyzéket mint hülyegyerek a Playboy-t, amikor szembejött a loxlomm kulcs felirat egy sietős kamion sebességével. Senki nem tudta mi az, lévén kevésbé tapasztaltak voltak. De a tapasztalat hiányát pótolták lelkesedéssel, ezért felhívták a régi szerelő szakit aki zászlósi rendfokozatban szenvedett és még Noénak segített a bárkát építeni tanuló korában.
Az öreg felveszi a telefont és lezajlik a következő beszélgetés:
- Öreg, mi az a loxlomm kulcs?
- Várjatok, leírom utánanézek.
Itt történt egy kis hatásszünet, majd a zászlós ordítva közölte:
- A kurva anyátokat basszátok meg, 10 x 10 mm -es kulcs!
A betonból nőtt KPC:
Egyes laktanyákba a 90es évek nagy alakulatbezárásai során új csipetcsapatok érkeztek és költöztek be. Az egyik költözés alkalmával az osztályparancsnok szemlét tartott a hangárakban, hogy mit sikerült összepakolni. Sétál, sétál, majd meglát egy kb 3000 éves KPC-t (lánykori nevén ZIL). Tőle ismert finomsággal, mint egy szívenszúrt oroszlán elbődül hogy kié ez a gép? Mondták neki hogy passz, már itt volt, nem a miénk. Kiadta az ukázt hogy nyomozzák ki a srácok honnan került oda. Szépen lassan kiderült hogy a Magyar Honvédség kötelékében nincs ilyen alváz és rendszámú teherautó. Ezek után csak hogy jó legyen elérkezett az elszámolás napja az ezred vagy dandár parancsnoka felé.
Az osztály PK. feláll és halkan közli szakadozó hanggal hogy:
- Hmm, találtunk egy KPC-t.
- Egy teherautót?
- Egy teherautót.
- Honnan és hogyan?
- Hát gondolom a fiúk lejártak a hangárba basszátok meg locsolni és kinőtt!
A gép nem derült ki kié, de azóta eltűntették a monda szerint.
Hótoló KRAZzal ellátva:
Főhősünk szintén egy kezdő altiszt, lánykori nevén tiszthelyettes akit elküldtek egy másik helyőrségbe átvenni egy hótoló ekét. Meg is érkezett, el is kezdték a listát bogarászni hogy mi tartozik a hótoló ekéhez. Csavarok ennyi meg ennyi, csillagkulcs, villáskulcs, KRAZ (bazinagy teherautó). Itt elképedés hogy ez tényleg hozzá van? Igen, hozzá, ne rabold az időmet vedd át. Hát át is vették, el is jöttek vissza az ország itteni felébe. Eltelik pár hónap amikor csörög a telefon hogy nem találtak e véletlenül egy KRAZ-t valahol, mert elveszett. Hogy lehet egy KRAZ-t elveszíteni? Hangzott a kérdés jogosan mivel a befoglaló méretei kb 10 x 3 x 3 m. Ez nem olyan hogy megyünk a telephelyen itt egy UAZ, mégegy UAZ, ez is UAZ hm ez egy nagy miez, még egy UAZ, várjunk csak, az nem egy KRAZ? Hát pedig de... Mentek a telephelyen és ott volt a KRAZ amiről senki nem tudott mert a tolólap tartozékaként volt nyilvántartva. Se műszaki, se szerelés se semmi nem történt rajta. Ott áll azóta is mert nem merte senki elvállalni hogy hát itt bizony hiba történt...
Szóval kedves ifjúság, ilyenekből maradtok ki.

Címkék: vélemény beteg hülyeség poén pihent idióták fájdalmas agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pszichonauta 2013.01.28. 21:37:49

"Szóval kedves ifjúság, ilyenekből maradtok ki."

Igen, meg több hónapnyi szopatásból.

Bazsiahegyről 2013.01.29. 13:09:48

Hát azóta már szerencsére változott a helyzet szerintem. A többség csak simán magát szopatja :D
süti beállítások módosítása