Panelban lakni

 2021.06.16. 10:29

Nem éltem sokáig panelban, előszőr 24 évet, aztán meg 5 évet. A probléma a második 5 évvel volt. Leélt lakás, felújítás, hétköznapokon, saját erőből. Voltak dolgok azonban amikkel nem tudtam mit kezdeni. Például a lift kényelmi funkciói teszem azt a működés. Azelőtt pl nem gondoltam volna hogy le meg fel lehet vinni egy babakocsit az 5.-re és az 5.-ről úgy hogy van benne egy gyerek.  De ezt persze nehezített terepen, mert a másodikon rászartak a lépcsőre és mivel nem egy jól szellőző lépcsőház, ezért egy levegővel vittem fel a babakocsit. Olyan voltam mint egy gyöngyhalász. Amikor kék fejjel felértem már várt a szomszéd hogy meg fog ölni, mert kutyaszőr van az ajtó előtt. Belőle speciel ezt ki is néztem, hat év sötétzárka már ránézésre, ventablack BMW DE! szereti az anyukáját. Mondjuk ez abban a pillanatban amikor a Király mellé fektetnek ez pont nem vigasztalt volna. 
Aztán alattunk is jó emberek laktak... Ha a gyerek egy hangosat tüsszentett, már verték a radiátor csövét mint az eszement. Elvégre ez egy egyezményes jel pl Bolíviában ha az államrendőrség jön érted... Orrsziporsziztunk, a gyerek sír. Dörömbölés az ajtón, az alattunk lakó az. Kérdezi hogy mit csinálunk mi ilyenkor hogy így sír a gyerek. Így este 8-kor, feleségem egy teli takonytartályú orrszival áll ott. Mit gondolhatott mit csinálunk? Lenint balzsamozzuk?
De a felettünk lakó sem futott százon.  Örültünk hogy jeeee most végre mi hívhatjuk valakire a rendőrt. Ugyanis azt hallottuk:

Segítség, segítség, meg akar ölni, kés van nála, segítség

Majd törés zúzás. Ez hajnal egykor. Mozdulni nem mertünk... A rendőrök megérkezéskor lágyan kinyitották az ajtót. Gondolom úgy rúgták be hogy az azóta is repül még. Halk nyögések ahogy a fiatalemberre aki bántalmazni készült a párját, rátérdeltek és finoman megsimizték a tarkóját.
Ha azt hiszitek ez egyedi eset volt a környéken... Minden héten jött vagy a mentő vagy a rendőr az utcába. 
A tetőn lakó csövesekről nem is mondok semmit akik odaszartak a lépcsőházba aztán összeszedték a lábtörlőket. Érthető, hát valamivel ki kellett törölni!

Címkék: vélemény ajánló beszámoló pihent töprengés fájdalmas agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Technikus Úr · www.technikusur.blog.hu 2021.06.17. 05:36:08

Úgy szép az élet, ha zajlik. :D
Jó kis felüdülés volt ez a bejegyzés ma reggelre. Gondolom nektek anno kevésbé...

Bazsiahegyről 2021.06.17. 07:21:39

@Technikus Úr: az emberi gyarlóság vezetett mindenkit a sztoriban... Egyébként azóta is hálásak vagyunk ezeknek az embereknek, ha nem lennének még mindig ott laknánk, nem családi házban.
süti beállítások módosítása