Klasszikus mese

 2021.07.20. 08:20

Az egyik legklasszikusabb mese ami csak létezhet e vidéken, a Hófehérke a hat törpe és Kuka. Így van, tessék beletörődni, csak 6 törpe volt. A kis Kuka egy embergyerek volt aki süket-némának született, ezért a szülei és a falu lakói, kitették az erdőbe. A törpök meg befogadták, mert követ törni ő is jó lesz. Ezt a mesét meséli a gyerekének az ember... Ez a nettó szívtelenségről szól, gyerekmunkáról... A fenét érdekli Hófehérke, meg hogy a királyfi csókjától...

Állj, zenei bejátszás, könnyezés és tánc állj! Hófehérke ebbe nem egyezett bele ám. Csak mondom hogy ez ma, már nem fér bele. Lehet hogy Grimméknek jó volt, de ezt "hagyjuk meg a hanyatló Nyugat ópiumának"... Na de hogy írjuk át? A herceg megfogta a kezét és életre kelt? Teljesen hihető, a hat törpe és Kuka ezt biztos nem próbálta. Akkor mondjuk a herceg albán fogorvos volt és kiemelte az almát, utána meg elénekelte hogy "It's my life"? Valahogy nincs ebben sem konszenzus. Abba a daléneklésbe nem egyeznék bele én sem. 

Megoldás 1: Hófehérke... Hófehérke is dead, baby... Majd a herceg Kukát viszi magával a palotába és innentől puszi pajtik lesznek.

Megoldás 2: a herceg a boszorkát választja.

Megoldás 3: a herceg nem megy be az erdőbe, mert ott sötét van, meg törpék gyerekmunkaprogrammal...

Megoldás 4: a herceg egy régi vágású férfi és megteszi amit nem lenne szabad. (Eredeti mese... Zipzár hangok stb...)

Címkék: vélemény ajánló beteg idióták töprengés fájdalmas agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása