Nyerd meg az életed

 2021.10.14. 07:19

Nemrég végignéztük ezt a roppant mód eredeti sorozatot feleségemmel. Nem azt mondom, hogy valaki elkérte a Titannic tervrajzait, ráírta gyöngy betűkkel, hogy Hattyú és büszkén verte mellét azzal, hogy I méd, imággyatok, megjöttem az Oscarért, mert ezt így nem írta még le senki amennyire tudom. Persze, lehet ez evidens volt mindenkinek, csak én vagyok helikopter. 

Szögezzük le, rengeteg pénzt öntöttek a sorozatba, ha már az igazi kreativitás kimaradt. Istenek, megint túl előre ugrottam... Szóval mondhatni nincs nagy kapcsolatom a távolkelet mesés filmjeivel, neeeeem azokkal sincs. Bár véletlenül, van egy ismerősöm akinek a szomszédjának az unokatesója, látott már csápos lovas, kislányos pornót. Mindenkinek voltak csápjai, aztán a végén jött valaki chemotoxxal. Szóval egy neves rendező ajánlott egy filmet ebből a régióból és hát kapjad be Tarantino. Sárgabőrű, sárga ruhás cowboyok, rizst ettek. És én vagyok a rasszista... Na de engedjük el. Nem állítom persze, hogy nincsenek jó filmjeik, csak még nem láttam egyet sem. Lehet mondani a Train to Busan-t vagy a másik méltán híres Old Boy-t. Viccelek, ezeket sem láttam, nálunk a Barátok Közt szünetében is Jóban rosszban megy végtelenítve 10 éve. Ha jó filmet akarok látni, akkor Szerb film. Nézze meg mindenki, csodás. 

Hogy visszatérjek ehez a remekhez, kissé olyan érzésem volt mint amikor óra előtt valaki körbeadja a háziját azzal a kikötéssel, hogy de ne igyanúgy írd le. Így lesz a Legyek urából 10 kicsi néger (verek a számra én rasszista...),  a Battle royal, az Éhezők viadala, a Maze runner, a fura gyereknél a Fűrész, a Nyerd meg az életed stb... Szóval soha senki nem látott még ekkora eredeti ötletet amióta világ a világ. 

Sárga lennék az irigységtől (khm...), ha ekkora ötletem lenne. Nem szeretem a szóvicceket, ezért most rávertem a kezemre. Egészen őszinte akarok lenni. Ez egy sorozat amiben színészek szerepelnek, majd nem szerepelnek. Szociológiai téren, meglepőtlen dolgokat állítana ha beszélne és a bennem élő bölcsészt, most rúgom be a szakadékba, mielőtt rákezd a társadalmi egyenlőtlenségek, társadalomkritika kielemzésébe. 

Inkább nézzetek Barba családot. Bacon & világbéke!

Címkék: vélemény ajánló tv beteg beszámoló feladvány pihent idióták töprengés fájdalmas napi mocsok agyhugykő bazsi mesél Sorozat Netflix Nyerdmegazeleted

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása