Nem bírok nyugton megülni és dolgozni. Eszembejutott valami hirtelen ami ide kívánkozik. Régen az emberek ha kalandra vágytak elmentek Ázsiába a vadkeletre, aztán ez kiment a divatból és jött a vadnyugat! De az is idejétmúlttá vált egy ideje... Jószívvel ajánlom néktek Szlovákiát. Keresztapám szerint ez egy mesésen hülye ország amit hülyéknek találtak ki. Nos én hiszek keresztapám géniuszában, csak az a baj hogy ő egy meg nem értett zseni...

Nos. Barátnőm szlovákiai magyar és ha találkozunk rendszerint a határnak azon az oldalán kerül sor erre. Ő a lelke legmélyéig egy jószándékú ember, egy angyal. Ő figyelmeztetett de én nem hittem neki igazából. Megbeszéltük hogy a közeli városban találkozunk ahova iskolába jár, ez pediglen Nagy Kürtös (Velky Krtys). Hosszasan beszélgettünk hogy találjunk egy biztos megoldást hogy eljussak a célhoz mert ugye szlovák szókincsem még gyarapodó fázisban van és 3 szóval oldom meg a problémáimat ( pozor - vigyázat, kokot - pöcs, pivo - sör ). Úgyhogy egy papírlapra ráírta nekem a város nevét hogy ejtik ki szlovákul. Gondoltuk elég lesz. Naivak voltunk... Felszállok a buszra és a következő párbeszéd zajlott le:

- Egy jegyet kérek Nagy Kürtösre. (lobogtatom az 50 koronást mellé)

- (szlovákul közölte hogy nem érti)

- Geben Sie mir bitte einen "jegy" (nem ugrik be mitjelent per pill) nach Velky Krtys!

- (szlovákul közölte hogy nem érti)

- I would like a ticket to Velky Krtys! (továbbra is lobog az 50 koronás)

- (szlovákul közölte hogy nem érti)

még próbálkoztam olaszul is hátha... El sem hiszitek mit mondott... "nye rozomje" Itt kicsit kezdett elpattani még az én kötélidegzetem is. Lobogtattam az 50-est és szlovákul mondtam hogy Velky Krtys meg mutogattam a cetlit mint egy idióta. Ez meg csak nye rozomje.

- Mi a kurva anyádat nem értesz azon hogy Nagy Kürtösbe aggyá jegyet itt az 50 korona?!?!

Néz rám nagy boci szemekkel...

- Nye rozomje.

Azt hiszem nem volt túl nagy a kérésem... Közel volt az agyvérzés vagy az erőszaktevés. Szerintem egy embernek sem vágták még el a torkát egy papírfecnivel. Már kezdtem olyan arcokat vágni mint Conan a barbár és támadóállásba álltam amikor szerencsémre megjelent a közelben egy kissé illuminált szlovákiai magyar srác és lefordította amit mondani akartam annak a szerencsétlennek. A következő sokk akkor ért amikor Nagy Kürtösben leszálltam. Egy szlovák nénike battyog felém és kérdezett valamit amit nem igazán értettem de biztos nem lett volna rá jó válasz az hogy pozor-pivo-kokot. Fenyegetően meglengette előttem kerekes szatyrát, mire lepergett életem filmje. Hát nem egy oszkárgyanús alkotás.

Ám ekkor megjelent barátnőm, mint fénysugár az éjben és megmentett. Nem egy klasszikus western sztori :P De soha nem futottam még ennyire egy nő elé sem :D

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása