Itt a Tavasz trallala

 2023.04.23. 12:10

Itt a Tavasz trallala... És újabb összecsapásokat hoz, a falu népei között. Mert falun, nem mindenki egyformán falusi. Van az igazi, helyben született, kertben termesztett falusi eMbEr és a városból kiköltöző Sátánfattya, aki azt hiszi ez egy előváros, csak azért mert a falu nevében benne van a közeli nagyváros neve is. De kérem itt mindenki téved... És most, ezzel a lendülettel elszakadok a gondolatmenettől, mint a Terminator áldozatának alsó és felső része egymástól. Vázolom az esetet: valaki hétvégén, gyomot égetett, egy szomszéd meg leparasztozta emiatt. A falu népe meg ahelyett, hogy vasárnap reggel reggelizne, vagy békésen tehenet fejne, vagy kapálna, kikéri magának, hogy senki ne akarja az ő életmódját megváltoztatni. Ns, és most visszatérek a lényeghez. ...Már most az elején levonom a tanulságot, akit annyi érdekel, ne olvassa tovább az őrjöngéses részt. TÚL SOK HELYRE VAN BEKÖTVE AZ INTERNET, ÚGY, HOGY HASZNÁLNI IS TUDJÁK AZ EMBEREK. Most jön az a rész, amikor ki fogok borulni. Szóval a logika mentén, hogy ne akarjunk életmódot megváltoztatni, én rakhatok máglyát ezek szerint, bármelyik pillanatban a kertben, és az sem kell, hogy érdekeljen, ha a szomszédok a kerítés mellett remegve fosnak véreset, és összekenik a kerítést vele. Mert falun vagyunk, and that's the way. Mint a Mandalorianban. Majd veszek hátorakéta helyett egy permetezőputtonyt a hátamra, és egy vödröt a fejemre, miközben flexxel cintányért szeletelek az udvaron, hisz falun vagyunk, és akkor lehet ezt is... That's the way. Viszont ha leveszed a fejedről a vödröt, és találkozik hamvas bőröd az ájerrel, akkor nem vagy falusi többé. Viszont, akkor ennek szellemében, a másik oldal is kapjon hangot. Kiköltöznek arra a zsebkendőnyi telekre, én meg ne tartsak állatot, mert őket zavarja a hangja... A kutya ugat, tudtommal még városban is. Úgyhogy ideje lenne hozzászokni. Nem lehet úgy élni sehol, hogy minden egyes lépést körbeokádunk chemotoxxal, amit nem, azt meg lebetonozzuk. Gondolom ha nem lesz zöld sehol, majd lekenik festékkel. A trágyaszaggal nem nagyon lehet mit kezdeni, a mezőgazdaság ezzel jár. Még akkor is ha valami bárholkeleti cuccot eszel. És igen barátaim, a hús sem a polcon terem, a közhiedelemmel ellentétben. 

Na de, állj. Elkanyarodtunk a lényegtől! Mi lenne, ha ezeket a problémákat megbeszélnék az emberek személyesen, a hatályos jogszabályokkal összhangban, és nem okádnák tele a Facebookot olyanokkal, hogy "vissza lehet menni a falubó, ahunnan gyüttetek" Levédiáig menjek, vagy Etelközig? Ugyanakkor a "buta paraszt" sem egy valid vélemény, mert ez csak sértegetés. És eljutottunk a kezdeti tanulsághoz, hogy nem kell mindenkinek internethozzáférés. Azonban azt el kell ismerni, hogy a Mandalorian a Zsivány 1 óta a legjobb Star Wars anyag, and that's the way!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása