Hittérítők strike back!

 2008.10.21. 21:53

Már volt szó a különböző vallásokról és térítőikről. Alapvetően nincs gondom egyik vallással sem annál inkább a követőikkel. Akik hisznek valamiben furcsa mód szent meggyőződésük, hogy az az igaz hit, és ha másokat is rávisznek az igaz útra, akkor mennyire jó lesz nekik. De ők honnan tudják mi jó nekem? Ahogy nem szeretheti mindenki a nuniszagúburgert csalamádéval, úgy nem hihet mindenki ugyan abban. Egyik vallásban sem hiszek, és nem is követem egyiket sem (miért vannak ilyen szabályaik hogy ne paráználkodj, ne használj tudatmódosító szereket stb.) de alapvetően érdekesnek tartom mindegyiket.
Na térjünk rá isten katonáira... Az hagyján, hogy a nyílt utcán betámadnak és nem lehet őket lerázni, mert nyomják a rizsát. Eleinte menekültem, de ha időm engedi akkor szivesen elállok velük csevegni, még a legaljasabb házaló fajtákkal is. De akkor utolsó vérig megy a küzdelem és nincs kegyelem.
Erre egy büszke iskolapélda suluj vs jehovák:

Szolid koranyári délután. Éppen otthon tengődtem és zenét hallgattam, mikor kopogtak, na gondoltam kinyitom, mert ez így szokás. Két istenadta jehova, no mi a manó gondoltam és csak lesz valami. Elindul a nagy teológiai hitvita, durvábban mint a dzsedik harca. Jönnek a jól betanult agyonrágott szövegek, isten így-úgy-amúgy meg miegymás. Na kössünk csomót a logikai szálra:...
- a Biblia isteni sugallatra született, mint minden szellemi termék. (isten balga báránya)
- az összes irodalmi mű is? (szerény személyem)
- igen. (isten balga bárányai)
- Shakespeare, Goethe stb.? (szerény személyem)
- igen, igen( isten csillogó szemű balga teremtménye)
- kámaszutra és a mein kampf? (szerény személyem
Ez volt az a mondat, amikor a háttérben fülelő édesanyám a nevetéstől lefordult a székről és szegényeknek megjelent a szemeiben valami olyasvalami, ami nem éppen a szeretetet tükrözi. Akkor még így utolsó erőből, már csak a vallások utáni érdeklődésem miatt kínálta a könyvecskéjét, de látta, hogy esélytelen, úgyhogy fájó búcsút vettünk egymástól és visszacsoszogtam halkítani az aláfestő zenén (Akela).

A másik kedvenc csoportom a szcientológusok. Na az még egy igazán érdekes dolog, főleg mikor osztogatják az ingyenes iq tesztre szóló kuponokat az utcán. Általában elfogadom amit a szórólapokat, még akkor is ha az első kukába ki is dobom, de ezt megnéztem. Bazi nagy betűkkel iq teszt meg miegymás, apró betüben, hogy a szcientológusoknál. No-no, gondolom nem engedtek volna egykönnyen, ha már arra járok véletlenül. Minden szent keze maga felé hajlik, vagy nem tudom hogy a Xenunál mi a szokás, de majd Hubbard mesekönyvéből kiderítjük. A legjobb, hogyha ezt meg meri szólni valaki, akkor persze perlekednek és jönnek a főpapjaik, a jogászok. Komolyan olyanok, mint a középkori inkvizítorok... És a híres, neves celebek még ezt reklámozzák is. Na szép.
Isten bizony, hogy ateista leszek...

Címkék: vélemény fájdalmas

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suluj · http://agyhugyko.blog.hu/ 2008.10.21. 22:16:40

és még vannak a krisnások és a mormonok így alap hangon de az majd később jön...

Bluesrocker · http://www.rockerek.hu/Izsi 2008.10.21. 23:08:24

Akkor nézd meg a blogomon, a hitgyülis videókat...

suluj · http://agyhugyko.blog.hu/ 2008.10.21. 23:19:48

tényleg még a vidám vasárnapról is lehet majd egy pár sort vetni ide

Bazsiahegyről 2008.10.22. 06:41:44

Úgy emlékszem még mintha csak tegnap történt volna
Becsületemen akkor esett a legnagyobb csorba
Mintha Isten fejbe baszna egy hatalmas kővel
Összejöttem egy szakadt bulin egy Krisnás nővel
Kopasz volt plusz lófarok és a génjeimre vágyott
Megadtam én neki rendesen, a lábán is alig állott
Fülembe kezdte énekelni: "HARE HARE KRISNA"
Takarodj te büdös kurva és ne is, ne is gyere vissza!
Kopasz volt...
süti beállítások módosítása