A Mikulás mindent lát

 2021.10.10. 09:57

Viselkedjetek jól gyerekek, a Mikulás mindent lát! - Hányszor, de hányszor hallhattuk ezt már szeptember-október környékén szüleinktől? Megszámolni sem nagyon tudom. Nem mintha amúgy rossz lettem volna, de ez egy ilyen joker mondat, amit bármikor el lehet nyomni, ha indokolt, ha nem. És a gyerekek pedig, elsőre többnyire megszeppennek tőle, pont mint egy kisgyerek, akinek azt mondják: a Mikulás mindent lát! 5-6 éves koromban még elhittem én magam is, aztán elkezdtem gyanakodni, hát milyen jó szemei lehetnek már... Az Északi sarkkörtől, a fenyőkön, meg az épületeken, adott esetben az ólommal borított atomreaktoron át, látja, hogy te gyurmát eszel! Hát mi ez az ember, ha nem egy szuperhős? Állítólag a világ minden gyerekének visz ajándékot, aki jól viselkedik! Na, ezzel mindössze annyi a baj, hogy szent Miklósról beszélünk, aki emlékeim szerint keresztény, meg katolikus. Tehát Affikába, Ázsiába viszonylag ritkán szólítja a kötelesség. Másrészt gondoljunk bele... Idénymunka amit végez és egy kisebb térségben kezdte. Mekkora szopó lehetett neki, amikor felfedezték Amerikát, Ausztráliát? Látom magam előtt, hogy eddig is dühöngött, hogy sok a dolga, most meg itt van +2 kontinens... Ennél már csak az lehetett nagyobb törés, amikor '42-ben német kéményeken kellett lemásznia. Itt van ezen kívül a virgács, amit bűntetésképp élünk meg, de ha ebbe is belegondolunk: a többiek édességet kapnak, te meg virgácsot, meg szenet. Édességgel be lehet gyújtani falun? Valamint, akinek van virgácsa és nem fél használni, mini Saddamként be tudja szedni a többiek csomagjait, a szénnel meg lehet dobálni a méltatlankodó szülőket... Aztán amikor megszerveződtek a Mikulás Ellenes Terroristasejtek, lehet várni a Jézuskát is!

Címkék: vélemény ajánló beszámoló hülyeség poén feladvány felvilágosítás pihent idióták töprengés fájdalmas napi mocsok agyhugykő bazsi mesél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása