Tibi bácsi és gulya

 2008.11.14. 11:27

Előrebocsátanám, hogy a mesében szereplő személyek pusztán a képzelet szüleményei, a valósággal való bárminemű egyezés pusztán csak a véletlen műve... (na persze)

Egyszer volt, hol nem volt egy messzi-messzi irodában, ahol Isten eme egyszerű teremtménye, Tibi bácsi buzgón dolgozott és tevékenykedett, építve ezzel az amúgy is a szakadék szélén álló kapitalizmust és gazdagítva a társadalmat. Minden kivállóan alakult kicsiny életében, amig egy nap el nem lepte ezt a szegény embert az új kollgák áradata, vagyis jobban mondva csak egy kolléga, vagyi kolegina.
Hogy fel tudjátok mérni a szituációt, kb olyanná vált ez a kapcsolat, mint Balázs és Jabba esete...
Eleinte még megpróbálta az idiótaságot betudni annak, hogy a kezdeti ismeretlenség miatt van, de már akkor is sokat járt át szegény hozzám hisztérikus állapotban, hogy idegileg nem bírja, de tűrt. Teltek a napok, majd a napokból hónapok lettek, de nem javult a helyzet.
Fabula a mondatértésről:
Adódott egy nap, hogy hősünk épp jól megérdemelt reggeliét fogyasztotta az asztalánál, küzdött a reggeli álmossággal, még ekkor nem számított teljes értékű embernek, ezért ilyenkor nem is zavarjuk, jobb békesség. A kolegina egyszer csak odafordul hozzá, hogy nem érti a munkaleírást, most akkor egyben kell megcsinálni, vagy külön külön is. Tibi bácsi fogta magát és elolvasta a mondatot, aminek tömörségét és egyszerűségét a napsugár óvoda kiscsoportos növendékei és játszi könnyedséggel dolgoztak volna fel. Ekkor indult el a reggeli kávéjáért, amit ekkor nem tejjel fogyasztott, hanem saját sós könnyeivel telesírva. De tűrt és együttérzéssel gondolt a világ mártírjaira.
Levelet kaptam lájf:
Egy pár nappal rá szegény hősünk éppen belemélyedve a munkába úgy,  hogy már szinte izzot a körme alatt, mikor a kolegina szólt neki, hogy ugyan egy egyszerű dokumentumot küldjön már el neki e-mailben. Nincs is ezzel gond Tibi bácsi segítőkész és szivesen segít. Azon nyomban át is küldte neki, gondolva elejébe megy a konfliktusoknak. Egy fél óra múlva hallja már hogy drága segélyezetje nagyon szentségel, hogy miért nem kapta még meg. Hősünk eposzba illő gyorsasággal és segítőkészséggel libbent át meglesni, vajon mi lehet a probléma. Akkor vette észre, hogy nagy itt a gond emebrek. A levél kébesítésnek és olvasásának egy feltétele van alapvetően, be kéne lépni abba a nyamvadt levelezőbe. Nem nagy dolog de jelentősen megkönnyíti a dolgok folyását. Ekkor már remegett hősünk minden arcizma és idegrostja, de nyelt egy nagyot és inkább elvonult dohányozni bízva a gyors lefolyású tüdőrákban.
 

Mára ennyi kedves gyerekek. A mesének még nincs vége, gondolom ezt ti is érzitek. Hőseink még mindig sűrűn ténykednek, és Tibi bácsit nem ölte meg a gyors lefolyású tüdőrák sem. Ezért is vállaltam fel eme eposz büszke és hű krónikásának szerepét, hogy lássa aki akarja...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alliteracio · http://napipuszi.blog.hu 2008.11.15. 06:51:13

Hű krónikásomnak iszom szavait....Csak jegyezgesse továbbra is eme remek kis eposzait, hadd derüljön és okuljon a nép, az istenadta nép!! :)))))))))
süti beállítások módosítása